Tapety Ferm Living novo na DesignVille

Tapety Ferm Living novo na DesignVille

01.08.
2016

Lucie Čačalová

Psychadelické vzory a šialené kombinácie farieb sú zvyčajne to, čo si ľudia predstavia pod slovom "tapety". Tento trend z 80. rokov sa našťastie už dávno omrzel a tapety sa pomaly vracajú do kurzu. Tentoraz však v palete decentných farieb a striedmych vzorov, ktoré výborne doplnia škandinávsky štýl interiéru. A presne také sú aj kolekcie tapiet na stenu od Ferm Living.

Dánsku značku Ferm Living nie je nutné dlho predstavovať - jej sortimentu sme napokon venovali celý článok. Niečo málo sa však spomenúť sluší a to predovšetkým to, že sú to práve tapety, ktoré v roku 2005 uviedli Ferm Living do povedomia zástancov minimalistickej estetiky v kombinácii s prírodnými materiálmi a grafickými potlačami.

Tapety na stenu nájdete novo v sortimente DesignVille.cz

A je to práve kolekcia tapiet v tlmených farbách s grafickými vzormi, ktorá rozšírila sortiment nášho obchodu a ktorú vám teraz chcem predstaviť. Začnime ale čisto informatívne tým, čo majú všetky tapety Ferm Living spoločné: fúziu moderny a tradície.

Potlač je vykonaná tradičnou metódou tlače, ktorá zabezpečí dlhodobú výdrž farby. Prevedenie je však moderné, ide o netkaný materiál v úprave WallSmart, ktorý zaistí jednoduchšiu a rýchlejšiu aplikáciu lepením za pomoci lepiacej zmesi priamo na stenu. Materiál sa nekrčí a lepšie priľne na stenu, čím odpadajú obavy z nepodareného lepenia, ktoré aplikáciu tapiet často sprevádza.

Vedľa kvalitného spracovania zaujmú premyslené, často geometrické vzory a paleta farieb, ktorej dominuje biela, šedá a mätová so zdobnými zlatými detailmi. Z ponuky vzorov si vyberú priaznivci nenápadnej elegancie, rozvernej grafiky i trblietavej extravagancie.

Oslavujte štýlové bývanie s kolekciou tapiet Confetti

Oslava a pre ňu typické konfety sú hlavným námetom kolekcie Confetti, ktorá vznikla pri príležitosti osláv desiateho výročia značky. Série v bielej, šedej, mätovej a púdrovo ružovej farbe sa blyští decentnou vzorkou zlatých konfiet, ktoré sú roztrúsené po celom plátne. Ak si chcete do interiéru vniesť trochu radosti z osláv, skúste vytapetovať časť izby a doplniť výrazným doplnkom v zlatej farbe trblietok - napríklad svetlami z kolekcie Beat od Toma Dixona.

Čierno-biela variácia na geometriu

Kto sa radšej drží pri zemi, môže siahnuť po nestarnúcej kombinácii bielej, čiernej a šedej v geometrickom podaní motívu rybej kosti. Tapety z kolekcie Angle majú väčšiu vzorku, ktorá upúta oko optickou hrou a napríklad v kombinácii s fľaškovo zelenou vytvorí štýlový interiér.

Oproti tomu tapeta Herringbone s drobnejším, akoby rukou nakresleným vzorom je decentnejšia a ľahšie sa kombinuje. Hodí sa aj k vytapetovaniu väčšieho priestoru a kombinovať sa dá napríklad aj s pastelovými odtieňmi farieb.

Zaostrené (nielen) na deti

Tapety na stenu sú obľúbeným pomocníkom pri zariaďovaní detskej izby: jednak ponúkajú rôzne vzory a jednak sa dajú relatívne ľahko odstrániť vo chvíli, keď dieťatko zatúži po inom vzore. Tapety z kolekcie Harlequin a Half moon sa hodia jednak do detskej izby, ale nič nebráni ani tomu, aby ste nimi ozdobili aj inú miestnosť v byte - napríklad pracovňu či chodbu.

Decentná elegancia kolekcií Lines a Arch

Interiéry v neutrálnych tónoch sú síce nadčasové, ľahko však po čase môžu skĺznuť k nude. Tapety majú tú vlastnosť, že interiér nenápadne pozdvihnú na novú úroveň a sú vlastne takým malým umeleckým dielom, ktoré dopĺňa a zdobí interiér. Kolekcia Lines s jemnými zlatými prúžkami je synonymom pre uhladenosť, kedy zlatá geometria tvorí na stene obrazce, ktoré sa len ťažko okukajú.

Naproti tomu tapety Arch s opakujúcim sa grafickým vzorom ľahko evokujú obdobie 60. rokov. Tento retro prvok vo farbe šedej alebo mentolovej výborne zapadne napríklad do pánskej izby či spálne v kombinácii s tmavým nábytkom alebo napríklad subtílnym policovým systémom Punctual.

Zdá sa teda, že kto netapetuje, ako by ani nebol. A prečo nie? Niektoré trendy sa pri správnej voľbe farieb a vzorov môžu v interiéri stať evergreenom, ktorý už nebudete chcieť opustiť. Pre inšpiráciu sa pozrite na našu nástenku s interiérmi, v ktorých boli tapety na stenu Ferm Living použité.

V neposlednom rade sa príďte inšpirovať priamo do nášho showroomu na ulici Vodova 68 v Brne, kde si nádherné vzorky tapiet môžete prezrieť na vlastné oči.

Jste z Česka? Přejděte na Tapety od Ferm Living

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť