Stelton novo na DesignVille

Stelton novo na DesignVille

22.08.
2016

Lucie Čačalová

Máme veľkú radosť, že do našej rodiny veľkých dizajnových značiek pribudol ďalší člen. Je ním predná dánska dizajnová značka Stelton, ktorá sa po viac ako šesť desaťročí špecializuje na výrobu riadu a doplnkov do domácnosti.

Stelton, to je hlavne tradícia, elegancia a nadčasovosť. Viac slov netreba, lebo práve tieto tri vystihujú esenciu toho, čo je zahrnuté v firemnom hesle "Stelton state of mind" a to, čo ctia dizajnéri aj zákazníci už od roku 1960. Práve vtedy sa dvaja kamaráti z vojny pustili do podnikania a malou okľukou sa dostali až k spolupráci s továrňou na výrobu nerezového riadu. A vtedy, spojením krstných mien Stellan a Carton, vznikol Stelton, ktoré sa rýchlo zapísal medzi top dánske dizajnové značky.

Vydobytia mena, ktoré Stelton nesie, samozrejme predchádzalo mnohé. Prvým úspešným krôčikom bola spolupráca s velikánom dánskeho dizajnu Arne Jacobsen. Ten pre Stelton navrhol ikonickou kolekciu Cylinda Line ocenenou v roku 1967 prestížnou cenou ID-prisen. V Jacobsenove dizajnovom rukopisu pokračoval Erik Magnussen, ktorého rad ikonických termosiek EM77 patrí teraz k absolútnym bestsellerom v sortimente značky.

Nasledovali ďalšie a čo rad, to úspech. Stelton vychádza z toho, čo pozná najlepšie - precízne spracovanie a nadčasový dizajn, čo je jednoducho kombinácie, ktoré dobýva svet. Dôkazom hovoriacim za všetko je výbuch nadšenia, ktoré zaplavilo americkej obchody, keď sa v nich výrobky Stelton prvýkrát ukázali. A obratom tiež zmizli a to za mnoho násobne vyššie ceny, než sa predávali v Dánsku.

Stelton DNA

Arne Jacobsena snáď netreba predstavovať. Jeden z najväčších dánskych dizajnérov pre Stelton navrhol kolekciu Cylinda Line a AJ - oboje založené na valcovitom tvare, ktoré sa stal v podstate poznávacím znamením výrobkov Stelton. Tento tvar je vpísaný do DNA značky a s ním i nadčasovosť, minimalizmus a ikonická klasika.

Nehrdzavejúca klasika: termosky EM77

Erik Magnussen povýšil valcovitý tvar na nový level, kedy ho spracoval do maximálne funkčné termosky s dnes už ikonickým vzhľadom pripomínajúcim vtáčika. Štýl, ktorý nikdy nevyjde z módy dnes nesú klasické termosky EM77, ale napríklad aj Frenchpress a kanvice v nespočetných farieb a materiálovom prevedení.

Mimochodom, technológia termosiek (vacuum júg) bola ocenená nespočetným množstvom dizajnérskych cien.

To pravé priamo z Dánska

Stelton je riadne hrdý na svoje škandinávske korene, ktoré výborne reflektuje napríklad v kolekcii Emma. Kanvica / termosky na kávu a čaj a k nim ladiace riadu je akoby ho vystrihli z katalógu na dovolenku v Dánsku. Predstavíte si vidiek, čistú prírodu a posedenie pri krbe v kruhu rodinnom u ktorých popíjate horúcu kávu.

Aby však nedošlo k omylu, tradícia je síce základným princípom značky, nie však jediným. Či už ide o inšpiráciu východom v kolekcii Theo, koketovanie s materiálmi a tvarmi v kolekcii Embrace alebo moderné poňatie kolekcia Icons reflektujúce uponáhľaný život mesta, Stelton dbá na dokonalé prevedenie, najkvalitnejšie materiály a nestarnúci dizajn. Skrátka robí zo svojich produktov "must-have", teda kúsky, ktoré nesmú chýbať v žiadnej domácnosti.

Jste z Česka? Přejděte na Stelton nově na DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť