Stoličky, ktoré spájajú tradíciu s inováciou

Stoličky, ktoré spájajú tradíciu s inováciou

30.05.
2018

Markéta Kubešová

S radosťou Vám predstavujeme novú radu stoličiek Herit značky Normann Copenhagen. Stoličky vychádzajú zo vzhľadu dánskej dizajnérskej tradície, za ich realizáciu však vďačíme moderným technológiám.

Nová séria stoličiek Herit bola navrhnutá svojim autorom Simonom Legaldem tak, aby reflektovala rôzne éry dánskeho dizajnu. Podľa toho bola tiež pomenovaná skráteným anglickým heritage - dedičstvo. Autor sa však zároveň snažil o navrhnutie výrazného a samostatne fungujúceho dizajnu modernej doby.

židle Herit

Vznikla tak príjemne ucelená rada stoličiek v piatich klasických odtieňoch. Voľnosť výberu u stoličiek Herit budete mať aj čo sa týka materiálu. Drevená podnož je vo variantoch prírodného a tmavšieho dymového duba a sedák môže byť buď plastový (rovnako ako operadlo) či honosnejšie s látkovým čalúnením alebo v koži. Čo sa týka typu, v ponuke sú stoličky s jednoduchým operadlom a varianta obohatená o podrúčky.

židle Herit

židle Herit

židle Herit

Vďaka pestrej ponuke v rámci jednej rady sa dá s výberom stoličiek pohrať - pekne vyzerá aj nakombinovaných viac typov. Takéto zoskupenie bude vyznievať živšie, zároveň sa však nemusíte báť, že vznikne divočina. Farby sú striedme a vzájomne spolu ladia.

židle Herit

Realizácia tejto rady však nebola len tak. Najprv sa dokonca zdalo, že splývajúce línie nesúce sa návrhy Simona Legalda budú nerealizovateľné. Štandardné techniky ohýbania plastu totiž nedokážu pracovať s priemerom širším ako 10 mm, a tak bol projekt na nejakú dobu odložený.

Simon Legald sa k projektu vrátil až keď narazil na malú továreň na severe Talianska, ktorá vyvinula inovativny spôsob ohýbania plastov. Ide o techniku ​​na princípe vstrekovania peny do plastovej konštrukcie. Tá umožňuje veľké rozpätie v hrúbke, bez toho aby sa dizajn rúcal.

židle Herit

židle Herit

Tvar zakrivenie stoličky nie je ani v najmenšom náhodný - bol vytvorený tak, aby kopíroval tvar tela a poskytoval mu ideálnu oporu.

židle Herit

Stoličky Herit sú spojením inšpirácie v histórii a moderných technológií a my sme zvedaví, aký typ z našej ponuky najviac zaujal vás.

V článku odporúčame

Jste z Česka? Přejděte na Židle, které spojují tradici s inovací

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť