The Dots v nových farbách a novom rozmere

The Dots v nových farbách a novom rozmere

19.02.
2018

Kristina Lund

Drevené guľaté vešiaky (háčiky) The Dots sú bestsellerom dánskej značky Muuto už od svojho vzniku. Tento rok Muuto uviedlo na trh štyri nové odtiene a novú veľkosť vešiakov, ktoré vám chceme predstaviť.

Nové odtiene vešiakov The Dots

Každý rok predstavuje Muuto nové farby vešiakov The Dots. Loni dokonca vznikla takmer samostatná séria kovových vešiačikov The Dots Metal, začiatkom tohto roka pribudli štyri nové farby do klasickej drevenej kolekcie. Aktuálne nájdete v ponuke drevených The Dots 18 odtieňov farieb. Na jarných veľtrhoch 2018 priniesla značka Muuto tieto nové odtiene: Burgundy (vínová), Pale Blue (bledo modrá), Clay Brown (karamelovo hnedá) a Beige-Green (béžovo-zelená).

The Dots

Nová veľkosť XS

Doteraz boli vešiaky dostupné v troch základných veľkostiach. Vešiak L o priemere 17 cm, M s priemerom 13 cm a S s priemerom 9 cm. Spolu s novými odtieňmi predstavilo Muuto aj novú veľkosť vešiakov - XS o priemere 6,5 cm. Veľkosť XS je dostupná aj vo farbách, ktoré poznáte z predchádzajúcich kolekcií.

Nespočet kombinácií

Keď to spočítame, tak celkovo u nás v DesignVille máte na výber z celkom 65tich farebných drevených vešiakov The Dots. Ich široké spektrum vám dáva voľné pole pôsobnosti a záleží len na vašich farebných preferenciách, ako jednotlivé vešiačiky skombinujete. Vešiaky vám poslúžia na kabáty v predsieni, ale rovnako dobre splnia svoju úlohu v detskej izbe, kde na ne môžete vešať rôzne drobnosti. Aj vo chvíli, keď vešiaky nevyužívate, tvoria na vašej stene ozdobný dizajnový prvok.

The Dots

Návrh, ktorý vznikol náhodou

Dánsky dizajnér Lars Tornøe, ktorý stojí za týmto nesmrteľným dizajnom, navrhol vešiaky The Dots viacmenej nedopatrením. Skicoval návrh na iný kus nábytku a zrazu sa pred ním z nákresov vynoril tvar perfektného vešiaku. Tak uzreli The Dots svetlo sveta.

Lars Tornoe

Vešiaky The Dots výroba

Výroba vešiakov The Dots

Každý vešiak je vytvorený z dvoch kusov dreva, ktoré sa najprv zlepia k sebe. Na sústruhu sú obrúsené do konečnej podoby a pri výrobe sa dbá na to, aby došlo k minimálnemu plytvaniu materiálom. Vešiak v prírodnom prevedení je vyrobený z dubového masívu, farebne lakované vešiaky sú z jaseňového dreva.

A že sa jedná o skutočnú novodobú dizajnovú ikonu dokazuje aj fakt, že značka Muuto predá každý rok cez 1.000.000 kusov týchto vešiačikov.

Vešiaky The Dots

Háčky The Dots

Tá najjemnejšia starostlivosť o vaše odevy

Vešiaky The Dots sa vyznačujú veľmi kvalitným spracovaním, ktoré dá vašim odevom tú najjemnejšiu starostlivosť vďaka hladkým zaobleným hranám. Vešiaky The Dots sú naozajstným šperkom pre vašu stenu v predsieni, kuchyni alebo spálni.

Prezraďte nám, kto z vás má The Dots doma? A aké sú vaše obľúbené farby?

Jste z Česka? Přejděte na Věšáky The Dots v nových barvách a velikostech

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť