Tom Dixon na DesignVille

Tom Dixon na DesignVille

24.05.
2016

Michal Horák

Rodina veľkých dizajnových značiek sa nám rozrástla o ďalšieho člena: ikonu britského dizajnu Tom Dixon. DesignVille tak má to potešenie byť prvým slovenským e-shopom, kde možno produkty Tom Dixon zakúpiť.

Tom Dixon je značka prémiového dizajnu svietidiel, nábytku a doplnkov. Pochádza z Veľkej Británie a má v sebe mnoho DNA severského štýlu. Napriek tomu, že jej produkty sú solitérne, provokatívne a často so sklonom k eklekticizmu, perfektne do severských interiérov zapadajú. V minimalistických, často čiernobielych škandinávskych interiéroch, sú metalická svietidlá či doplnky Tom Dixon tou správnou pomyselnou čerešničkou na torte. 

Townsend / London interierSvietidlá Copper v spoločnosti stoličiek Visu a Nerd od Muuto, zdroj: Townsend / London

Volám sa Dixon, Tom Dixon

Britský dizajnér Tom Dixon (* 21. 5. 1959 Sfax, Tunisko) sa preslávil v priebehu 80. rokov, keď pracoval pre významné značky ako je talianska Capellini, pre ktorú navrhol ikonickou stoličku S-Chair, alebo britský retailový gigant Habitat. Tom Dixon bol za svoje zásluhy v dizajne v roku 2000 ocenený Rádom britského impéria (Order of the British Empire - O.B.E.).

Désigner Tom DixonDizajnér Tom Dixon

V roku 2002 spolu s podnikateľom Davidom Beggom zakladá vlastnú značku Tom Dixon so sídlom v Londýne. Tá si kladie za cieľ obnoviť slávu britského nábytkárskeho priemyslu a čerpá najmä z dlhej tradície špičkového britského inžinierstva. V roku 2004 vzniká skupina Design Research Ltd. do ktorej patrí aj známa fínska značka Artek (založil ju v 30. rokoch Alvar Aalto), v ktorej Tom Dixon do roku 2009 zastáva pozíciu kreatívneho riaditeľa.

Značka Tom Dixon sa za necelých 15 rokov činnosti preslávila niekoľkými produktami: zo všetkých menujme napríklad svietidlá z kolekcie Beat, inšpirované tradičnými hrncami na varenie z indického subkontinentu, reflexné svietidlá Copper a Mirror Ball, legendárny svietniky Etch a nakoniec vonné sviečky z kolekcie Eclectic Scent. Poďme sa na ne pozrieť bližšie.

Kolekcia svietidiel Beat

Beat je kolekcia ikonických závesných svietidiel. Tvar jednotlivých tienidiel je inšpirovaný takmer sochárskou jednoduchosťou mosadzných hrncov na varenie používaných v Indii.

Svítidla Tom Dixon Beat

Svítidla Tom Dixon Beat

Etch: kolekcia svietidiel a svietnikov

Svietidlá a svietniky z kolekcie Etch vynikajú svojimi ostro rezanými geometrickými tvarmi. Konštrukcia je tvorená tenkými kovovými plátmi s jemným vzorom, cez ktoré preniká svetlo a vytvára tak neobyčajne krásne lomy svetla.

Tom Dixon Etch svícny

Tom Dixon Etch svítidla

Vonné sviečky Eclectic Scent

Luxusné aróma difuzéry a vonné sviečky z kolekcie Eclectic naplní váš domov príjemnou vôňou a vytvorí skvelú atmosféru. Metalické nádoby s mramorovým viečkom možné využiť ako štýlovú dózu či drobný črepník na sukulenty, a budú vám tak robiť radosť ešte dlho po tom, čo sviečka dohorí.

Vonné svíčky Tom Dixon Eclectic

Reflexné svietidlá Copper a Mirror Ball

Copper je kolekcia reflexných závesných svietidiel z meďou pokovovaného polykarbonátu. Metalický povrch v príjemných teplých odtieňoch vytvára dokonalý zrkadlový efekt, v ktorom sa odráža okolitý svet. Svietidlo vynikne ako samostatný solitér v priestore, výsledný dojem ale ešte umocníte, ak skombinujete niekoľko lámp dohromady.

Svítidla Tom Dixon Copper

Inšpiráciou pre svietidlá Mirror Ball sa stala helma skafandra a disco guľa. Svietidlá vznikajú sofistikovanou metódou pokovovania polykarbonátovej gule, v dôsledku čoho vzniká objekt s neuverieľným zrkadlovým efektom, ktorý zrkadlí svet okolo seba a ten sa tak stáva neoddeliteľnou súčasťou vyznenia svietidla.

Svítidla Tom Dixon Mirror Ball

Písacie potreby Cog

Cog je kolekcia exkluzívnych písacích potrieb vyrobených z kvalitnej mosadze v industriálnom štýle. Vďaka svojmu exkluzívnemu vyzneniu sa tieto písacie potreby skvele hodia ako darček pre podnikateľov a manažérov. Skrátka, výnimočnú obchodnú zmluvu sa sluší podpísať výnimočným perom.

Psací potřeby Tom Dixon Cog

Stoličky Offcut

Kolekcia nábytku Offcut je typická robustným vzhľadom a zvlnenými hranami, ktoré umocňujú dojem pevného nábytku vytesaného z dreva. Skladanie stolíkov a stoličiek je jedinečným zážitkom, kedy si svoju stoličku "stlčiete" za pomocou priloženého značkového dreveného kladivka a drevených kolíčkov.

Stoličky Tom Dixon Offcut

Všetky produkty Tom Dixon v ponuke DesignVille si môžete zakúpiť v našom eshope, alebo v novo otvorenom brnenskom showroome.

Jste z Česka? Přejděte na Tom Dixon na DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť