Nové „skeletové“ svietidlá

Nové „skeletové“ svietidlá

23.07.
2019

Dominika Švandová

Medzi novinkami v našej ponuke teraz nájdete množstvo nových svietidiel. A pretože sa nám zišlo hneď niekoľko závesných lámp rovnakého typu, rozhodli sme sa vám ich lepšie predstaviť v článku.

Svietidlá Phantom od Normann CopenhagenBalloon našej novej značky Bolia a lampy Bubble dánskej značky HAY. Čo majú spoločné? Hoci je každá lampa z týchto kolekcií jedinečná, na prvý pohľad si môžete všimnúť isté podobnosti. Lampy tvorí skelet potiahnutý polopriehľadným tienidlom. Lampy tak vyžarujú príjemné rozptýlené svetlo, ktoré dokáže navodiť pocit útulna a pohodlia.

Phantom od Normann Copenhagen

Nová kolekcia Phantom, ktorá zahŕňa tri závesné lampy, je dôkazom, že Normann Copenhagen svietidlá naozaj vie. V kolekcii nájdete lampy, ktoré sa od seba líšia ako tvarom, tak i veľkosťami. Svietidlá, ktorá pre dánsku značku navrhol dizajnér Simon Legald, sú vyrobené zo špeciálneho nehorľavého polopriehľadného živicového materiálu s oceľovým skeletom.

lampy phantom

lampy phantom

lampy phantom

Balloon od Bolie

Svietidlá Balloon nie sú iba novinkou v našej kolekcii svietidiel, zároveň sú produktom značky Bolia, ktorá je najnovším prírastkom v portfóliu našich značiek. Bolia je dánska dizajnová nábytkárska značka, ktorá väčšinu svojho nábytku navrhuje a vyrába ručne v Dánsku. A precízne, ručne šité detaily nechýbajú ani svietidlám z kolekcie Balloon, ktorých autorkou je Meike Harde. Elegantná polopriehľadná tkanina, z ktorej sú lampy vyrobené, im dodáva ľahký, svieži efekt.

balloon lampy

balloon lampy

balloon lampy

Nelson Bubble od HAY

Naozajstnú lahôdku medzi "skeletonovými" lampami ponúka značka HAY v kolekcii Nelson Bubble. Ako už názov napovedá, lampy sú dielom amerického dizajnéra George Nelsona, ktorý ich navrhol už v roku 1947. Keď sa v roku 1952 dostali Bubble na trh, signalizovali revolúciu v modernom priemysle so svietidlami. Inšpirované boli švédskymi závesnými lampami s hodvábnymi tienidlami, ktoré si chcel Nelson zaobstarať do svojej pracovne, ale zdali sa mu príliš drahé. Nelson tak vytvoril svietidlá skladajúce sa z oceľovej kostry potiahnuté priesvitným plastovým polymérom. Kolekcia ponúka svietidlá štyroch rôznych tvarov v niekoľkých veľkostiach.

lampy bubble

lampy bubble

lampy bubble

lampy bubble

Ak hľadáte dominantné, napriek tomu však vizuálne odľahčené svietidlo, už viete z čoho vyberať :)

Jste z Česka? Přejděte na Nová „skeletová“ svítidla

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť