Jedinečná svietidlá Fritz Hansen

Jedinečná svietidlá Fritz Hansen

21.08.
2019

Dominika Švandová

Naposledy sme vám ukázali naše obľúbené ikonické kúsky z radov stoličiek a kresiel, ktoré do DesignVille prichádzajú spolu so značkou Fritz Hansen. Ponuka Fritz Hansen je však bohatá aj na jedinečné svietidlá. Mnohé z nich pochádzajú od značiek, ktoré Fritz Hansen prebral pod svoje krídla, aby tak svoju ponuku obohatil o ďalšie zaujímavé kúsky. Medzi svietidlami preto nájdete tiež svietidlá pôvodne navrhnuté pre značku Lightyears či Kaiser.

Svietidlá Lightyears Caravaggio

Svietidlá Caravaggio navrhla v roku 2005 dánska designérka Cecilie Manz pre značku Lightyears, ktorá pod Fritz Hansen prešla v roku 2015. Cieľom Manz bolo vytvoriť dizajn, ktorý pristane malým aj veľkým svietidlám. Vznikol tak rad závesných svietidiel s jemne tvarovanými tienidlami a industriálnym vyznením. Kolekcia závesných svietidiel sa neskôr rozrástla o nástenné svietidlá a stolné a stojacie lampy. K pôvodnému lesklému dizajnu navyše pribudli prevedenia s matným povrchom alebo svietidlá z opálu.

Caravaggio

Caravaggio

Caravaggio

Svietidlá Kaiser Idell

Kaiser Idell je kolekcia svietidiel priekopníka plastického dizajnu Christiana Della. Ikonická kolekcia, ktorá vznikla v 30. rokoch minulého storočia, sa vyznačuje predovšetkým pútavým dizajnom inšpirovaným umeleckou školou Bauhaus.

V kolekcii Kaiser Idell nájdete celý rad svietidiel, od minimalistických závesných, až po unikátné nástenné svietidlá, ktoré využívajú nožnicový mechanizmus. Ten umožňuje s lampou pohybovať v rozpätí až 42 cm. Nadčasové lampy vyrobené z ocele a mosadze sú ručne lakované a dostupné v matných aj lesklých prevedeniach rôznych farieb.

Kaiser Idell

Kaiser Idell

Kaiser Idell

Svietidlá Suspence

Estetika, balans, funkčnosť - to sú svietidlá Suspence, ktoré pre značku Fritz Hansen navrhlo dánsko-talianske dizajnérske duo GamFratesi. Dokonale vybalancovaný tvar svietidiel je tvorený ťahaním hliníka. Vďaka tejto technike sa lampa v hornej časti zužuje a plynulo nadväzuje na závesný kábel. Svietidlám Suspense nechýba ani difuzér, ktorý svojím tvarom dokonale dopĺňa ucelený vzhľad lámp a svetlo príjemne rozptýli.

Suspence

suspence

Suspence2

Jedinečným kúskom v kolekcii je podlahová lampa. Svietidlo určené na postavenie na podlahu, terasu, schody a ďalšie horizontálne povrchy je vyrobené z polopriehľadného opálu a tak vyžaruje príjemné svetlo po celom svojom povrchu. Praktickým detailom je silikónové uško, pomocou ktorého môžete lampu ľahko premiestňovať tam, kde je zdroj svetla práve potreba.

suspence

Svietidlá Lightyears Orient

Svietidlá exotického pojatia Orient navrhol dánsky dizajnér Jo Hammerborg už v roku 1963. Na trh sa tieto precízne, ručne vyrábané svietidlá vrátili po 50 rokoch pod značkou Lightyears. Tienidlo z lakovaného, na drevenej forme tvarovaného hliníka dômyselne ukrýva svetelný zdroj a vytvára tak mäkké svetlo, ktoré nie je príliš oslňujúce. Vršok tienidlá z palisandrového dreva dodáva svietidlu jeho nezameniteľný charakter.

orient

orient

orient

Svietidlá Mingus

Elegantné závesné svietidlá Mingus navrhla rovnako ako kolekciu Caravaggio dizajnérka Cecilie Manz. Tienidlo jednoduchých geometrických tvarov je vyrobené z matne lakovaného hliníka a v hornej časti doplnené časťou z akrylátu, ktorá umožňuje svetlu prenikať von. V našom sortimente nájdete hneď niekoľko jemných odtieňov neutrálnej šedej, zelenej a bielej.

mingus

Mingus

mingus

Vybranými kolekciami ponuka svietidiel zďaleka nekončí. Prezrite si celú kolekciu svietidel Fritz Hansen

Jste z Česka? Přejděte na Svítidla Fritz Hansen
Shopping from the EU? Switch to Fritz Hansen luminaires

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť