Zorganizovaný a čistý domov

Zorganizovaný a čistý domov

18.05.
2020

Dominika Švandová

Keď sa povie jar, niekomu sa vybaví období nových začiatkov, čas, kedy chceme začať s čistým štítom - aj pokiaľ ide o náš domov. Ak máte v pláne preorganizovať nejaký kút vašej domácnosti alebo pracoviska, či konečne zatočiť s tým povestným šuflíkom so všetkým a vlastne ničím, máme pre vás pár tipov.

Domov, kde má všetko svoje miesto

Nielen miesto, ale aj čas vám ušetrí praktický systém pre ukladanie vecí. Či už ide o pracovňu, v ktorej zaistia prehľadne roztriedené pracovné materiály, alebo komoru s potravinami, variabilný policový systém dá vašim veciam poriadok. Vďaka niekoľkým jednotkám si navyše policové systémy ako sú tie z kolekcií Punctual od Ferm Living alebo Stick od Menu môžete zostaviť presne na mieru vášmu interiéru. 

Menu Stick System

 

Policoý systém Stick z pera českých dizajnérov Jana Plecháča a Henryho Wielgusa kombinuje lakovanou oceľ a drevo v modernom dizajne. Systém ponúka hneď 8 rôznych modulových jednotiek a tri farebné prevedenia. 

Menu Stick System

Menu Stick System

 

Odľahčenejší variantou policového systému je Punctual Shelving System od Ferm Living. Pevná konštrukcia spolu s perforovanými policami tvorí vzdušný, subtílne dizajn. Aj tento systém je koncipovaný ako „stavebnica“, ktorá sa prispôsobí stále sa meniacim potrebám vášho domova.

Ferm Living Punctual

Ferm Living Punctual

 

Čas triediť a organizovať

Úložné priestory sú základ, bez ktorého sa nezaobídete. Naozajstná zábava však začína pri výbere úložných košov a organizérov, vďaka ktorým využijete potenciál policových systémov na maximum. 

Najprv vás však čaká náročnejšia úloha. Ešte pred tým, než nájdete pre každú vec svoje miesto, skúste si položiť otázku, či ju naozaj potrebujete. Veľakrát sa nám doma hromadia všemožné predmety čakajúci na svoju chvíľu, ktorá ale nikdy nepríde. Jarné upratovanie je tak perfektnou príležitosťou rozlúčiť sa s tým, čo v živote nepotrebujete a utřízení tých vecí, ktoré máte radi.

Restore Muuto


 

Či k zorganizovanie najrôznejších predmetov zvolíte kovové úložné koše Track Basket od Normann Copenhagen alebo skôr multifunkčné plstené koše Restore od Muuto je len na vás.  Nielen v pracovni potom oceníte organizéry značky Vitra.  O poriadok na pracovnom stole sa postará Toolbox či organizér S-Tidy, zaujímavé nástenné riešenie ponúkajú organizéry Vitra Uten.Silo

Restore Muuto

Normann Copenhagen Track Backet

Uten.Silo Vitra

 

Upratovací pomocníci 

Ani veci každodennej potreby nemusí vyzerať všedne. Dizajnoví pomocníci ako sú metlička s lopatkou Sweep-It alebo sada Cane vám spríjemní veľké jarné upratovanie i každodenné zametanie.

Vyberať môžete aj z praktických a štýlových doplnkov do kuchyně. Je libo multifunkčný odkvapávač na riad alebo kuchynské utierky s ikonickou typografiou Arne Jacobsena?

RIG TIG

Cane Northern

Design Letters

Aj keď pre mnoho z vás môže byť pojem jarné upratovanie veľkým strašiakom a dôvodom na odkladanie, správne vybrané dizajnové poradače alebo iné doplnky môžu celý proces urobiť bezbolestným a vlastne veľmi príjemným. Než sa nazdáte, zostanú pred vami len úhľadne poskladané police a dobrý pocit z odvedenej práce, čo ide vidieť.

Jste z Česka? Přejděte na Zorganizovaný a čistý domov

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť