Perfektná domáca pracovňa

Perfektná domáca pracovňa

17.03.
2020

Dominika Švandová

Práca z domu sa teraz pre mnohých z nás stala každodennou realitou. A pretože pohodlná stolička a funkčný pracovný stôl sú základom, či už pracujete odkiaľkoľvek, prinášame vám hneď niekoľko tipov, ako svoje pracovné miesto ľahko a rýchlo premeniť na úroveň dokonalé domáce pracovne.

1) Vyberte stoličku a stôl, ktoré si rozumejú

V pracovni môžete mať veľa rôznych vychytávok a zaujímavých doplnkov, bez čoho sa však istoiste nezaobídete sú stoličky a pracovný stôl. Pracovný stôl s kancelárskou stoličkou by mali nielen tvoriť štýlové duo, ale predovšetkým byť praktickým a maximálne pohodlným základom vášho pracovného zákutia. 

hay pracovní místo

Trávite sedením väčšinu dňa? Potom odporúčame kolekciu kancelárskych stoličiek VitraV ponuke nájdete niekoľko stoličiek, ktoré sú spojením perfektné ergonomické funkčnosti a technické elegancie. Poteší určite aj fakt, že niektoré z nich zvládneme dodať s expresným dodaním už za dva týždne, tie ktoré máme skladom dokonca okamžite!

Kancelárska stolička AM Chair

Prednosťou stoličky AM Chair je bezpochyby ľahkosť, s akou sa prispôsobí vášmu telu. Špeciálne synchronizovaný mechanizmus totiž automaticky reaguje na váhu sediaceho a aj bez predchádzajúceho nastavenia zabezpečí optimálne pohodlie. K ďalšiemu doladenie vám potom pomôžu intuitívne ovládacie prvky. Stolička je dostupná s 2D lakťovými opierkami a nastaviteľnou výškou aj šírkou.

AM Chair Vitra

AM Chair Vitra

 

Kancelárske stoličky ID Mesh a ID Soft

Stolička ID značky Vitra s nastaviteľnou hĺbkou sedadla a 2D opierkami je vybavená FlowMotion mechanizmom, vďaka ktorému sa jej operadlo ľahko nakláňa dopredu a núti sediaceho tlaku odporovať. Pri sedení tak intuitívne aktivujete stredovej svaly v podbrušku i chrbte, stabilizujete bedrovú chrbticu a povzbudzujete metabolizmus. Výsledkom je zdravý chrbát, ktorý neohrozí ani hodiny sedavé práce.

Kancelárske stoličky Vitra ID sú dostupné vo variante ID Mesh, teda s mäkkým a vzdušným poťahom Diamond Mesh alebo v prevedení ID Soft s plne polstrovanou opierkou v látke Plano nero.

Vitra ID Soft

 

Vitra Tip Ton 

Hravejšie alternatívou klasických kancelárskych stoličiek sú celoplastové stoličky Tip Ton. Šikmá hrana podnože umožňuje sedenie v dvoch polohách, a práve v tom spočíva kúzlo týchto stoličiek. Náklon zaistí nielen rovnú chrbticu ale tiež zlepšenie krvného obehu a okysličenie mozgu. 

Tip Ton Vitra

Pracovní židle

  1. Hravé pracovné stoličky Tip Ton od Vitra.
  2. Kancelárska stolička AM Chair od Vitra
  3. Kancelárska stolička ID Soft od Vitra.
  4. Celopolstrovaná stolička AAC 53 od HAY

 

Pracovný stôl pre každú príležitosť

V prípade pracovných stolov vsádzame na jednoduchosť a priestrannosť. Príkladom sú elegantné stoly Compas Direction, ktoré pre značku Vitra navrhol dizajnér Jean Prouvé alebo univerzálne stoly z kolekcie Copenhague od HAY.  Práve v prípade týchto stolov sa ich využitie nemusí obmedzovať na prácu, ľahko so z nich stane priestor pre obľúbené hobby.

Aluminium Chair EA Compas Direction Vitra

Stůl Copenhague 90 HAY

Copenhague 90 HAY

2) Urobte si vo veciach poriadok

Nič vás od práce nezdrží tak, ako neporiadok na pracovnom stole. Našťastie v našom sortimente nájdete radu dizajnových úložných priestorov od komôd, cez police, až k drobným organizérom, ktoré vám značne uľahčia život. Napríklad ikonický policový systém String  si môžete navrhnúť presne podľa svojich potrieb. Poskladať si ho môžete z uzatvárateľných skriniek i otvorených políc, vďaka ktorým bude mať všetko svoje miesto. Pomôžte si nad chaosom a kopiacimi sa pracovnými materiálmi!

string-system-workspace

Folded_office_low

string-system-work-space

ulozne-prostory-pracovna

  1. Police Gridy Fungi od Menu.
  2. Policový systém String Pocket.
  3. Komoda String Chest With Drawers.
  4. Organizér Toolbox, moss grey od Vitra.
  5. Polica Folded od Muuto.

3) Posvieťte si na to

Stolové lampy ponúkajú hneď niekoľko možností, podľa čoho vyberať. Zásadná je funkčnosť. Svietidlo by sa malo čo najviac prispôsobiť vám i vášmu zámeru, teda je dobré vyberať nastaviteľné lampy s možnosťou natočenia lúčov svetla podľa potreby. Ukážkovým príkladom takéhoto kúsku je svietidlo Fifty-Fifty Mini od HAY, ktoré tvorí niekoľko na seba nadväzujúcich častí, z ktorých každú je možné polohovať. V záujme poriadku na pracovnom stole môže tiež stolná lampa slúžiť ako odkladací priestor pre písacie potreby. Mysleli na to najmä tvorcovia lampy Buddy od značky Northern.

Pre tých hravejšie z vás je tiež lampa jedinečnou možnosťou, ako inak čisto pracovný priestor trošku ozvláštniť. Na vašej pracovnej doske tak môže vládnuť funkčný a zároveň skoro umelecký kus. Dotyk zlata pridá treba lampa Grant od Normann Copenhagen.

svitidla-do-pracovny

svitidla do pracovny

lampy-na-pracovni-stul

  1. Stolná lampa Fifty-Fifty Mini od HAY.
  2. Lampa Tip od Muuto. 
  3. Stolná lampa Birdy od Northern. 
  4. Stolná LED lampa Muuto Leaf
  5. Stolná lampa Buddy od Northern.
  6. Stolná LED lampa Momento od Normann Copenhagen.

V DesignVille veríme predovšetkým v kvalitu. Ak sa jej pri výbere kúskov do svojej domácej pracovne budete riadiť, investícia sa vám vráti v každodennom pracovnom procese väčšiu produktivitou a zdravými chrbtom. Nie je nič lepšie, ako každý deň sadať na miesto, ktoré vám napriek okolnostiam zlepšuje náladu.

Jste z Česka? Přejděte na Perfektní domácí pracovna

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť