Obývacia izba – nadčasový interiér trikrát inak

Obývacia izba – nadčasový interiér trikrát inak

08.08.
2023

Dominika Švandová

Spolu s kuchyňou tvorí srdce domova, miesto pre spoločne strávený čas aj odpočinok osamote. Obývacia izba preto bude dosť možno tou najužívanejšou miestnosťou celého domu, pozornosť, ktorú venujete jej zariaďovaniu, sa vám tak mnohokrát vráti. Pokiaľ práve stojíte na začiatku tohto procesu, alebo možno chcete existujúce vybavenie obývacej izby iba obmeniť, máme pre vás niekoľko štýlovo rozličných, a predsa nadčasových interiérov, ktoré vám budú inšpiráciou.

Muuto: harmónia farieb

Interiéry v réžii dánskej značky Muuto vždy vyžarujú pokoj a harmóniu, pritom v nich nájdete rozmanitú škálu odtieňov. Tie sa naprieč miestnosťou či rovno celým domom perfektne dopĺňajú. Značka tak ukazuje, že ani pri väčšom nábytku sa farieb rozhodne obávať nemusíte. Komodu v sýto vínovom odtieňoch doplňte subtílnou krémovou pohovkou Outline. Neutrálny poťah vám potom umožní pridať ďalšie farebné akcenty v podobe dekorácií, vankúšov alebo napríklad pastelového stolíka Soft.

Muuto

Muuto

Muuto

 

  1. Pohovka Outline od Anderssen & Voll
  2. Konferenčný stolík Soft vo farbe Dusty Green
  3. Vankúš Outline od značky HAY
  4. Váza Ridge od Studio Kaksikko
  5. Závesná lampa Rime s farebným akcentom kábla
  6. Nízka komoda Enfold vo farbe Deep Red

 

Bolia: elegancia tón v tóne

Hoci u nich škandinávsky dizajn zďaleka nekončí, mnohokrát je spájaný najmä s odtieňmi béžovej a starostlivo volenými prírodnými materiálmi. Tie sú tiež základom portfólia značky Bolia, ktoré vám umožnia vytvoriť interiér tón v tóne, ktorému na zaujímavosti dodávajú rôzne textúry a organické tvary. Napríklad pohovka Cosima, ktorú si zamilujete pre jej hlboké sedáky, je dostupná v celom rade poťahov, od tých na báze vlny až po zamat. Vďaka modulovému systému si ju navyše môžete zostaviť na mieru dispozíciám interiéru aj svojmu vkusu.

Bolia

Bolia

Bolia

Bolia

 

  1. Modulárna pohovka Cosima navrhnutá štúdiom Kaschkasch
  2. Kreslo Bowie s dubovou podnožou
  3. Pár svietidiel Acorn s drevenými detailmi
  4. Váza z kolekcie Kastehelmi od spoločnosti Iittala
  5. Drevený stôl Latch s nepravidelným tvarom

 

&Tradícia: dizajn naprieč dekádami

V portfóliu &Tradition sa aktuálny dizajn stretáva s kúskami, ktoré sa môžu pochváliť históriou dlhou aj niekoľko dekád. Časom overený dizajn je pri zariaďovaní nadčasového interiéru stávkou na istotu, a tak vám umožní zvoliť aj odvážnejšie prevedenie.

Príkladom môže byť kreslo Boomerang z modernistickej kolekcie dizajnérskeho dua Hvidt & Mølgaard čalúnené v modro pruhovanej textílii alebo závesná lampa Flowerpot dizajnéra Vernera Pantona v neprehliadnuteľnom pochrómovanom prevedení. Aj napriek tomu, že sa jedná o kúsky navrhnuté v 50. a 60. rokoch, kombinácia s pohovkou Inland alebo stolíkom Tung dokazuje, že svoje miesto nájdu aj medzi nábytkom z najnovších kolekcií.

AndTradition

AndTradition

 

AndTradition

  1. Ikonická lampa Flowerpot od Vernera Pantona
  2. Lesklý lakovaný stolík Tung
  3. Ručne vyrobený koberec Cruise
  4. Kreslo Boomerang od Hvidt & Mølgaard
  5. Stolová lampa Formakami z ryžového papiera a dreva
  6. Pohodlná pohovka Inland od Anderssen & Voll

 

Rozhodli ste sa pre štýl, ktorým sa interiér vašej obývačky bude uberať, ale predsa neviete, kde začať? V našom staršom článku Ako vybrať pohovku vám napovieme, aké aspekty zvážiť pri výbere kľúčového kúska nábytku. Alebo sa rovno môžete ponoriť do našej širokej ponuky designových sedacích súprav.

Jste z Česka? Přejděte na Obývací pokoj – třikrát jinak
Shopping from the EU? Switch to Living room: three inspirations for a timeless interior

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť