Čo čakať od dizajnového záhradného nábytku

Čo čakať od dizajnového záhradného nábytku

06.03.
2019

Anežka Přikrylová

Záhradný nábytok musí byť predovšetkým odolný. Môže byť ale aj štýlový? Kovový aj plastový exteriérový nábytok od škandinávskych značiek vás presvedčí, že áno!

Záhradný nábytok je nepochybne investícia na dlhé roky dopredu, preto sa oplatí zaobstarať nábytok z ľahko údržbových materiálov, ktorý je ale zároveň natoľko nadčasový, že vás neprestane len tak baviť.

V DesignVille si vyberiete z kovového a plastového záhradného nábytku, ktoré sa zo všetkých materiálov udržujú zďaleka najlepšie. Zvlášť, keď dizajnéri počítajú s náročnejšími podmienkami a nábytok prispôsobia tak, aby vyžadoval čo najmenšiu údržbu.

Kovový nábytok pripravený na rozmary počasia

Hoci Severania si teplých dní neužijú zďaleka toľko ako my, pokiaľ ide o navrhovanie záhradného nábytku, rozhodne nezaháľa. Značka Muuto tento rok predstavila svoju vôbec prvú kolekciu záhradného nábytku s názvom Linear. Minimalistická lavica a stôl z práškovo lakovanej ocele odolajú všetkým rozmarom počasia. Dizajnér Thomas Bentzen navyše myslel aj na detaily. A tak lavicu a stôl z kolekcie Linear rozpoľuje pozdĺžny predel, ktorým ľahko odtečie napršaná voda a nečistoty. U lavičky sú dokonca oceľové pláty ľahko skosené k sebe, aby sa na nej navyše pohodlnejšie sedelo.

Kovový zahradní nábytek Linear

V novom roku sme privítali tiež rozsiahlu kolekciu vonkajšieho nábytku Palissade od značky Hay. V tej nájdete zhruba všetko, čo by vám mohlo spríjemniť pobyt na záhrade alebo terase. Od rôzne veľkých stolíkov a otoman až po lavičky a kresielka. Odolná oceľ a dve vrstvy náteru sú pripravené na celoročné používanie.

Designový zahradní nábytek Palissade

Už niekoľko sezón preverilo aj kolekciu Hee. Stoličky, kreslá a barové stoličky sú vyrobené z kovového drôtu, ktorý ešte pred lakovaním prejde galvanizáciou. Vďaka tomu nehrdzavie, a tak sú ideálne na vonkajšie použitie. A údržba? Tá je takmer nulová, pretože Hee má drôtenú konštrukciu, ktorú všetky nečistoty jednoducho prepadnú.

Venkovní nábytek Hee od HAY

Neobyčajne odolný polypropylén

Ak ste doteraz kategoricky odmietali plastový nábytok, čítajte ďalej. Plastový záhradný nábytok pre mnohých znamená lacné (a možno aj dočasné) riešenie, ktoré nie je príliš kvalitné ani vzhľadné. Značka Vitra vás však presvedčí o opaku. Jej prakticky nezničiteľné stoličky z polypropylénu sú nadčasové, štýlové a navyše si môžete vybrať zo širokej palety farieb.

Zahradní nábytek All Plastic Chair

Okrem All Plastic Chair sú ideálne pre vonkajšie použitie taktiež stoličky Vegetal, ktorých sedák pripomína prerastené vetvy stromu. Odolné plastové stoličky élémentaire ale nájdete aj v ponuke Hay.

Zahradní židle Vegetal

Aby ste sa v záhradnom nábytku lepšie vyznali, nájdete ho v novej kategórii na webe DesignVille záhradný nábytok. Vybrané kúsky z kolekcie Hee si tiež môžete prísť vyskúšať do nášho showroomu v Brne.

Jste z Česka? Přejděte na Co čekat od designového zahradního nábytku

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť