Dizajnové novinky pre vonkajši pohodu: záhradný nábytok

Dizajnové novinky pre vonkajši pohodu: záhradný nábytok

19.04.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Kto by nemiloval momenty strávené na záhrade či na terase. Chvíle zaslúženého odpočinku sa vďaka prispenia slnečných lúčov aj kvalitného dizajnu budú zdať akoby pozastavené. Ak už sa nemôžete dočkať, poďte sa spolu s nami pozrieť na novinky z radov prakticky riešeného vonkajšieho nábytku.

S nádychom prepychu i na záhrade

Organické krivky teakového dreva doplnené o jemné tóny pohodlného polstrovanie navodí atmosféru pokoja s každým posadením. Honosne pôsobiaci kolekcia vonkajšieho nábytku Jack od značky Ethnicraft je pripravená na mrazivé teploty aj naopak neúprosne silné slnko. Pretože bol nábytok navrhnutý, aby sa prispôsobil, jeho spoločnosť si budete môcť užívať niekoľko rokov.

Jack od Ethnicraft

Jack od Ethnicraft

 

Miesto na stretávanie

Návrh kolekcie Linear Steel od značky Muuto poňal jej tvorca Thomas Bentzen zo spoločenskej perspektívy. Predstavil si záhradný nábytok obklopený ľuďmi zhromaždenými nad dobrým jedlom. A práve stretávanie je hlavnou ideou, s ktorou Bentzen v kolekcii Linear Steel pracuje. Dizajn poňal tiež ako stretnutie línií, tvarov a materiálov. Priame minimalistické krivky spolu s praktickou drážkou uprostred dosky stola uľahčujú čistenie aj manipuláciu.

Linear od Muuto

Linear od Muuto

 

Odolnosť predovšetkým

Na náročné podmienky a čo najjednoduchšiu údržbu pamätali aj dizajnéri Ronan a Erwan Bouroullec pri návrhu kolekcie Palissade. Geometrické línie kresiel, stoličiek, lavíc a stolov prispôsobili pohodlnému užívaniu, zatiaľ čo o dlhú životnosť nábytku sa postarali voľbou odolnej ocele s dvoma vrstvami náteru. Aj keď je kolekcia súčasťou sortimentu dánskej značky HAY už niekoľko rokov, nadchádzajúcu sezónu si budete môcť slnečné lúče užívať zo úplne nového lehátka Palissade Chaise Longue či v pohodlí textilných poťahov a sedákov, ktoré so sedacím nábytkom Palissade dokonale ladia.

Palissade Chaise Longue HAY

Palissade Chaise Longue od  HAY

Palissade Cushion od HAY

 

Medzi domovom a záhradou

Pohodlie obývacej izby sa ľahko stane realitou aj vo vonkajších priestoroch vďaka kolekcii kresiel Desert. Svoju novinku dánska značka Ferm Living prispôsobila nárokom na odolnosť i štýl a nezabudla pritom ani na ľahkosť, vďaka ktorej kreslo premiestnite z miestnosti do miestnosti či z interiéru von veľmi ľahko. Hoci pevný kovový rám dopĺňa textílie, o prípadnej známky vonkajšieho pobytu sa obávať nemusíte. Textíliu vyrobenú z recyklovaných plastových fliaš z rámu ľahko zložíte a vyčistíte.

Křeslo Desert od Ferm Living

Křeslo Desert od Ferm Living

Křeslo Desert od Ferm Living

 

Slávne Panton v novom

Ikony z dielne dizajnéra Vernera Pantona, stoličky Panton, za sebou síce majú desiatky úspešných rokov, vyberať ale môžete s čerstvé palety farebných odtieňov. Tie značka Vitra vybrala s ohľadom na Pantonovu vlastnú teóriu farieb i súčasné trendy. Známou Pantonku tak zaobstaráte v púdrovo ružovej, morské modrej, jemne mentolové, sofistikované čierne alebo vínovej. Vďaka odolnému polypropylénu, z ktorého sú stoličky vyrobené, nájdu rovnako ako kreslá Desert využitie aj za múrmi interiéru, a tak prepojí vonkajšie priestory s prostredím domova v jeden celok.

Židle Panton od Vitra

Židle Panton od Vitra

Ak sa tešíte s prichádzajúcou jarou na dny strávené na čerstvom vzduchu, vybavte sa záhradným nábytkom, ktorého výpočet na DesignVille spomínanými novinkami rozhodne nekončí. Neváhajte si urobiť radosť teraz, aby vás príchod teplejších dní či priaznivejšieho počasia nezaskočil nepripravených.

Jste z Česka? Přejděte na Designové novinky pro venkovní pohodu: zahradní nábytek

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť