Inšpirácia pre dizajnové vonkajšie posedenie

Inšpirácia pre dizajnové vonkajšie posedenie

26.03.
2020

Eliška Koukalová

Záhrada, prístrešok alebo terasa poskytujú aj v týchto dňoch priestor pre únik od každodenných starostí do oázy pokoja. So stúpajúcou ortuťou teplomerov nastáva čas premýšľať, ako toto miesto vylepšiť a zútulniť. Či už dbáte na minimalistickú estetiku alebo radšej siahnete po niečom praktickom, môžete sa inšpirovať nasledujúcimi dizajnovými kúskami.

Praktickosť predovšetkým

Pohodlný, elegantný a navyše vysoko odolný. Taký je nábytok Palissade od značky Hay. Oceľové pruhy vytvorí v každom prostredí zostavu plnú geometrickej presnosti, ktorá je zároveň veľmi jednoduchá, aby bez ťažkostí splynula s okolím a dala tak vyniknúť krásam prírody. Kolekcia zahŕňa sofa, lavice, stoly otoman alebo napríklad barové stoličky, ktoré sú dostupné v lakovanom či pozinkovanom prevedení.

Palissade HAY

Palissade HAY

Palissade HAY

 

Dotyk sýte farby každej verande ale aj interiéru dodá tiež praktická stolička All Plastic Chair od Vitry. Jej tvorca sa inšpiroval klasickou drevenou stoličkou, ktorá bola veľmi populárna po niekoľko dekád, a vytvoril podobnú za použitia odolného plastu. Pozornému oku iste neunikne ani fakt, že sa odtiene na jednofarebné stoličke mierne líšia. Rám je o niečo tmavšie, čo dáva stoličke plastickejší vzhľad.

All Plastic Chair Vitra

 

S ikonami dizajnu na záhrade

Kto by si chcel rovnako ako vnútri užívať pohľad na záhradu z ikonické dizajnové stoličky navrhnuté manželmi Eamsovými a nechce pritom zničiť drevenú podnož, nemusí zúfať. Do drsnejších podmienok sa perfektne hodí celokovová varianta stoličky Eames DKR od značky Vitra. Monochromatický vzhľad celého kusu dá vyniknúť predovšetkým jej zaujímavo riešené podnoži, ktorá je prezývaná ako "Eiffelova veža".

DKR Vitra

DKR VItra

 

Medzi nezameniteľné kúsky sa radí stolička Panton už od roku 1960. Vďaka ľahkosti a umývateľnosti použitého materiálu sa návrh z dielne velikána Vernera Pantona bude vynímať tiež treba na vašej terase. Nestarnúci ikona Panton od Vitry je vyrobená z jedného kusu plastu, preto sa z nej stala nielen cenami ovenčený, ale predovšetkým univerzálny dizajnový unikát vhodný dovnútra aj von. Keďže sa vyrába aj v detskej veľkosti, bude v pomyselnej prítomnosti Vernera Pantona sedieť celá rodina.

Panton Vitra

Panton Vitra

 

V znamení minimalizmu

Padnúce voľbu pre tých z vás, ktorí sa nechcete vzdať minimalistické estetiky ani mimo svoje obydlia, predstavujú stoličky Hal Tube od značky Vitra. Ich čisté siluety aj umývateľný materiál zaistí praktickosť bez kompromisov v oblasti dizajnu. 

Hal Tube Vitra

 

Na kov aj čisté línie vsádza tiež nábytok Linear značky Muuto. Jednoduchý a moderný vzhľad spolu s dôrazom na čo najľahší údržbu vytvárajú kolekciu pripravenú vzdorovať rozmarom počasia. Čistenie dosky stola tohto radu uľahčuje tiež malá medzera uprostred, ktorú ľahko odtečie aj dažďová voda.

Linear Muuto

Linear Muuto

Linear Muuto

 

Oko minimalistov a milovníka symetria iste poteší aj kolekcia Hee od značky Hay. Nesie meno dizajnéra Hee Welling, ktorý ju navrhol inšpirovaný skicami na papieri. Z dvojrozmerného nákresu im pomohol uniknúť do podoby stoličiek, kresiel a barových stoličiek. Ťahy ako ceruzkou napodobňuje 11 milimetrov široký kovový drôt. Jednoliaty dizajn tak nebude pôsobiť rušivo, či už sa ocitne v akomkoľvek prostredí.

Hee Chair HAY

 

Hee HAY

Načerpali ste inšpiráciu a už plánujete, ako bude vyzerať vaše vlastné záhradné posedenie pre spoločné chvíle s rodinou alebo pre pokojné momenty osamote? Všetky prevedenia zmieňovaných dizajnových kúskov nájdete v sekcii záhradného nábytku.

Jste z Česka? Přejděte na Inspirace pro designové venkovní posezení

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť