Ochutnajte hravý luxus hotela dizajnéra Jaimeho Hayona

Ochutnajte hravý luxus hotela dizajnéra Jaimeho Hayona

02.10.
2023

Eliška Koukalová

Pokiaľ máte radi surrealistický svet Jaime Hayona, môžete v ňom dokonca aj bývať. Nový Art'otel Battersea Power Station v Londýne necháva vyniknúť dizajnérovej výnimočnosti, ktorú k dokonalosti doťahuje výhľad na rovnomennú industriálnu dominantu.

2023_ALB_JOIAbar_wide_stairs-1 (2)

Foto: Matthew Shaw

Ak máte iné plány ako výlet do Londýna, nevadí. Nechajte sa aspoň virtuálne previesť komplexným dielom z mysle veľkého snílka, akým Jaime Hayon bezpochyby je. Naša prehliadka začína hneď v pôsobivom lobby, ktorému španielsky kreatívec venoval veľa starostlivosti. Okrem intencie navodiť nevšedný zážitok z celého pobytu už od samého začiatku chcel vraj pomocou designu spestriť najmenej zábavnú časť celého procesu.

2023_ALB_TOZIGrandcafe_tapestries-1024x720

Foto: Matthew Shaw

Po prvých krokoch vás rozptýli prenikavo žltá socha The Dreamer (rojka) a červený organicky tvarovaný kabinet kuriozít v dialógu so sedacím nábytkom rovnakých tvarov. Pokiaľ vám náhodou kreslá prídu povedomé, nemýlite sa. Ide o dizajnérske počiny pod značkou Fritz Hansen: kreslá Fri a Ro alebo vázy Ikeru a Ikebana.

2023_ALB_Lobby_distance (1)

Foto: Matthew Shaw

Copy-of-LR_GYM_ARTOTEL_KLUNDERBIE_01.jpg_h=2000&iar=0&w=1600

Foto: Mark Hazeldine

Pôsobivé sú aj priestory reštaurácie Tozi Grand Cafe, ktorá svojim kruhovým pôdorysom pripomína divadelný priestor. Okrem prvotriednych pokrmov a drinkov tu hrá hlavnú úlohu Hayonov expresionizmus a zákazková tapiséria. Zaujmú tiež stoličky Catch od &Tradition v tmavo zelenom odtieni. Rovnaký nábytok sa objavuje aj v jednotlivých, hravo uchopených izbách. V niektorých z nich dokonca môžete zaspávať s výhľadom na impozantný Battersea Power Station.

2023_ALB_Masterpiecesuite_1416_bedroom (1)

2022_ALB_ArtroomPlus_910_Headboard

Foto: Matthew Shaw

Rovnako ako na všetko ostatné má Jaime Hayon osobitý pohľad aj na luxus, aj túto perspektívu v hoteli môžete skúmať. Svojím neohrozene excentrickým prístupom posúva koncept prepychu do surreálno-artovej dimenzie. Prvotriedne služby chcel spojiť s nekonvenčným zážitkom z celého priestoru, ktorý okrem vybraného designu a premyslenej architektúry priestor dotvára umne vybrané fotografie, grafika, umelecké diela a tapisérie. Pre hotel napríklad vznikli fotografie od dua Klunderbie, ktoré v sebe skrývajú niečo z britskej histórie s nutnou dávkou dôvtipu.

Copy-of-LR_LOUNGE_ARTOTEL_KLUNDERBIE

Foto: Mark Hazeldine

Osobitú tvorbu Jaime Hayona môžete okrem portfólia Fritz Hansen poznať aj vďaka dizajnu značky &Tradition. Kúsok alebo aj väčší kus dizajnérovho esteticky výnimočného rukopisu tak môžete mať aj u vás doma.

Jste z Česka? Přejděte na Ochutnejte hravý luxus hotelu designéra Jaime Hayona
Shopping from the EU? Switch to Experience the playful luxury of designer Jaime Hayon's hotel

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť