Novinky HAY pre jar 2023

Novinky HAY pre jar 2023

23.02.
2023

Dominika Švandová

Bez ohľadu na realitu za oknami, s novinkami od HAY je jar na dosah. Prezrite si reedície starších a úspešných kolekcií aj úplne nové kúsky, ktoré robia pestré portfólio dánskej značky ešte farebnejšie.

Strap

Spolu s redizajnom sa kolekcia Strap Mirror dočkala aj rozšírenia o odtiene, ktoré minimalistickým zrkadlám dodávajú na výraznosti. Gumový pásik nahradil ten z pevnej textílie, jednoduchá silueta, vďaka ktorej sa zrkadlo výborne hodí do rôznych miestností, ale zostala rovnaká. Vyberať môžete medzi piatimi farbami a dvoma veľkosťami.

HAY Strap Mirror

 

J-Series

Perfektné pre súčasné interiéry, napriek tomu sa ich príbeh začal písať už pred 90 rokmi. Stoličky z radu J-Series totiž priviedli späť úspešné kúsky firmy FDB z rovnomennej kolekcie nábytku, na ktorej sa v 30. rokoch podieľali dizajnéri Børge Mogensen, Folke Pålsson, Poul M. Volther a Jørgen Bækmar.

Ideou pôvodnej kolekcie bolo dopriať kvalitný, dánsky nábytok širokej verejnosti. Spoločnosť FDB tak stavila na priemyselnú výrobu a jednoduchý dizajn bez nadbytočných detailov. V dôsledku tak vytvorila sériu, ktorá zostáva stále aktuálna – teraz aj vďaka značke HAY, ktorá na výrobu nadviazala a predstavila stoličky obľúbené po celej Škandinávii v rade odtieňov, ktorých škála sa s jarnými novinkami značne rozšírila. Dánsku klasiku tak teraz zaobstaráte napríklad v jemnej bledomodrej alebo nefritovo zelenej.

HAY J-Series

HAY J-Series

HAY J-Series

 

Wall

Spolupráca značky, ktorá sa nebojí vystúpiť z davu, a dizajnéra, ktorý je známy predovšetkým svojim maximálne minimalistickým prístupom, sa môže javiť prinajmenšom prekvapivá. A predsa vás výsledok nadchne.

Nástenné hodiny Wall, ktoré Jasper Morisson navrhol v roku 2008, nesú jeho charakteristický rukopis, farebné prevedenia pritom boli vybrané tak, aby súzneli s portfóliom dánskej značky. Čistý, nekomplikovaný, a predovšetkým funkčný dizajn tak nepostráda ani štipku hravosti.

HAY Wall

HAY Wall

 

Mousqueton

Navrhnutá s myšlienkou bezstarostných, veselých letných večerov, lampa Mousqueton je ďalšou novinkou medzi prenosnými lampami. Francúzska dizajnérka Inga Sempé si dala za cieľ navrhnúť kúsok, ktorý bude natoľko odolný, že ho so sebou budete môcť zobrať von a pokojne ho tam zabudnúť. Neohrozí ho totiž dážď ani vietor, vďaka karabínke v hornej časti môžete Mousqueton navyše zavesiť do koruny stromu či na špagát.

HAY Mousqueton

HAY Mousqueton


… a ďalšie

Farebné kúsky na oživenie interiéru našim zoznamom zďaleka nekončia. Rozšírila sa napríklad aj kolekcia riadu z odolného a ľahkého borosilikátového skla alebo rad prenosných lampičiek PC. Preto neváhajte a preskúmajte aj ďalšie novinky HAY.

HAY Borosilicate

HAY PC Portable

 

Jste z Česka? Přejděte na Novinky HAY 2023
Shopping from the EU? Switch to HAY’s Spring Arrivals

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť