Lampy Flowerpot novo obliekli aj originálny Pantonov vzor

Lampy Flowerpot novo obliekli aj originálny Pantonov vzor

03.02.
2023

Eliška Koukalová

Kontrastný a rozhýbaný rovnako ako šesťdesiate roky. Nový vzor spolu s piatimi sviežimi odtieňmi lámp Flowerpot opäť dokazujú genialitu nespútaných návrhov vizionára Vernera Pantona. Medzi tohtoročnými novinkami &Tradition sú aj nové farby lámp Topan alebo Setago.

ATD_Retail_2023_Flowerpot VP7_Tung JA3

Uhrančivo monochromatické lampy Flowerpot sú Pantonovým najpredávanejším dizajnom. Ťažko veriť, že sa do návrhu jednej lampy podarilo tak dobre vteliť ducha doby: narušenie vtedajších konvencií a posun v ústrety otvorenosti kvetinového hnutia šesťdesiatych rokov, ktoré bolo plné ideálov, harmónie a nádeje. To všetko bolo rebelujúcemu Pantonovi blízke a tiež slúžilo ako sada charakteristík, ktoré reprodukoval svojim dizajnom. Predovšetkým pomocou pôsobenia obrích jednofarebných plôch, ktoré v interiéroch ešte podčiarkol rovnako farebnými doplnkami a vybavením – samozrejme aj Flowerpot.  

VP

K žiarivým odtieňom šesťdesiatok sa v sedemdesiatych rokoch pridal aj vlnitý vzor, ktorý nechýba ani v tohtoročných jarných novinkách. Atraktívna reedícia Pantonova originálu sa môže ako dôkaz žiarnej vizionárskej mysle objaviť aj u vás doma, spolu s ním aj magnetizujúci účinok piatich ďalších novo uvedených farieb.

Flowerpot_text2

Je medzi nimi napríklad dnes stále rezonujúci Cobalt Blue – sýto modrý odtieň bol vraj Pantonovým obľúbencom už v raných dieloch. Rovnako ako energicky pozitívne Tangy Pink, alebo naopak chladivejšie Swim Blue. Potešení budú aj obdivovatelia Pantonovej inštalácie Visiona II., kde sa objavil hlboký a podmanivý tón Dark Plum. Posledným z nových odtieňov je klasicky červený Vermilion Red, ktorý bol vraj objavený na pozvánke na oslavu Pantonových šesťdesiatin. 

Flowerpot_text

Obdivuhodne výrazné, a napriek tomu tak jednoduché lampy Topan boli prvým masovo vyrábaným kusom z Pantonovej dielne. Možno ešte viac než ich najpredávanejšie už spomínané nástupkyne reprezentujú esenciu Panotnových návrhov. Teda pôsobenie plôch farby a použitie veľmi jednoduchých oblých kriviek. V tomto prípade na pritiahnutie nejedného páru očí stačila obyčajná guľa. Napriek tomu, že sa nejedná o nijako provokatívny tvar či nevídanú koncepciu svietidla, jednoduchosť svietidiel Topan neprestáva okúzľovať ani šesťdesiat rokov od svojho vzniku. Novo si vás získa odtieň Grey Beige, Vermilion Red, Matt Black alebo pochrómovaný variant, ktorý je výrazný a zároveň zrkadlí všetko okolo.

Topan_text3

Nového prevedenia sa v tohtoročnej dávke noviniek &Tradition dočkala aj milá prenosná hubka Setago od Jaime Hayóna. K trom prírodou inšpirovaným odtieňom pribudla výrazná dvojica odtieňov červenej s názvom Maroon & Grape. Rovnako ako prenosné Flowerpot VP9 vás aj Setago bude verne nasledovať kamkoľvek.

ATD_Retail_2023_Setago JH27_Tung JA3

Nových farebných prevedení rozhodne nie je málo, preto upozorňujeme vopred - bude ťažké vybrať len jednu obľúbenú a ešte ťažšie odolať zvyšku.

Jste z Česka? Přejděte na Lampy Flowerpot nově oblékly i originální Pantonův vzor
Shopping from the EU? Switch to Flowerpot lamps unveiled newly re-issued Panton's wave pattern

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť