Predstavujeme novinky od HAY

Predstavujeme novinky od HAY

25.08.
2020

Dominika Švandová

Ak patríte medzi milovníkov kusov nábytku s originálnymi vlastnosťami, poďte sa zoznámiť s novinkami značky HAY. Nájdete medzi nimi úplne variabilnú pohovku, pohodlné kreslo s dômyselným otáčavým mechanizmom alebo tienidlá, ktorá nie je nutné zavesiť.

Dizajn ohľaduplný k prírode

Zoznámte sa - kolekcia pohoviek Arbour. Pýši sa značkou udržateľnosti Nordic Swan, ktorú získala ako vôbec prvá v Dánsku. Označenie enviromentálnej ohľaduplnosti sa vzťahuje ako na vankúše, tak na konštrukciu. Okrem toho je pohovka Arbour synonymom pre spojenie čistej škandinávskej estetiky, vysokého komfortu a kvalitných materiálov. Vďaka voľne uloženým vankúšom si navyše jednotlivé časti polstrovania môžete podľa ľubovôle preskládať, vytvoríte tak unikátnu pohovku pre každú polohu. Kolekcia Arbour navyše ponúka niekoľko materiálových aj farebných prevedení, nemusíte sa tak báť, že by sa medzi nimi nenašla kombinácia padnúca ku zvyšku vášho interiéru.

 

 

Pohovka Arbour od HAY

Pohovka Arbour od HAY

 

Pohodlie a pohyb v jednom

Na komfort sa zameralo aj dánske dizajnérske duo Gamfratesi pri návrhu nového kresla. V kolekcii kresiel Dorso dizajnéri spojili pohodlia klasického kresla spolu s praktickým prvkom typickým pre kancelárske stoličky - otočným mechanizmom, ktorý sediacemu umožní otáčanie o 360 stupňov. Dosiahli toho kombináciou elegantnej oblej škrupiny a štvornohej otočnej podnože. Vďaka svojej flexibilite nájde táto novinka využitie v celom rade verejných priestorov aj v domácnostiach, kde jeho majitelia ocenia jeho kompaktné prevedenie.

Křeslo Dorso od HAY

Křeslo Dorso od HAY

křeslo Dorso od HAY

 

Dizajn s mongolskými koreňmi

Dánsko, Japonsko, Mongolsko. Krajiny síce vzdialené, navzájom sa však stretávajú v kolekcii Pao Steel. Pre vytvorenie novej kolekcie závesných svietidiel sa severská značka HAY spojila s predným japonským dizajnérom Naoto Fukasawou. Vznikla tak jednoduché svietidlá s tienidlami z práškovo lakovanej ocele vytvarované po vzore tradičných mongolských stanov Pao. Práve svetlo zo stanov, ktoré v noci prežaruje mongolskou krajinou, inšpirovalo dizajnéra k návrhu svietidiel poskytujúcich jemné osvetlenie a útulnú atmosféru. Vedľa minimalisickej bielej, šedej a čiernej môžete zvoliť červené prevedenie, ktoré krásne vyniká vďaka vysoko lesklému povrchu.

Svítidlo Pao Steel od HAY

Svítidlo Pao Steel  od HAY

Svítidlo Pao Steel od HAY

 

Hravé tienidlá Bonbon

Ojedinelý a nečakaný koncept v sebe ukrýva svietidlá kolekcie Bonbon. Tienidlá inšpirované kresbami dizajnérky Any Kraš zaujmú svojím netypickým tvarom i prevedením. Autorka pracovala s predstavou čiary na papieri ako nite, tienidlo je zhotovené z kovovej konštrukcie okolo ktorej je ovinutá ručne tkaná textília s reliéfom pripomínajúcim jednotlivé nitky. Lampy Bonbon, ktoré zaujmú aj farebným prevedením môžu byť zavesené alebo stáť kdekoľvek v miestnosti ako solitér.

Bonbon od HAY

Bonbon od HAY

Bonbon od HAY

Ak vás novinky značky HAY zaujali, máme pre vás dobrú správu. Týmto výpočtom ich prísun totiž nekončí. V HAY rozšírili tiež napríklad obľúbenú kolekciu Sowden, ktorá teraz obsahuje aj varné kanvice alebo hriankovač v hravých farebných prevedeniach, ktoré sú pre kolekciu typické. Netradičným a až prekvapivo jednoduchým oživením priestoru môže byť neón z novej kolekcie Tube Led. Miestnosti prepožičia farebný nádych, stane sa tiež zdrojom príjemného množstva svetla. Rozrástla sa aj obľúbená kolekcia ručne tkaných kobercov Peas o Peas Random s nepravidelnou textúrou. Presvedčte sa sami a vyberajte v kategórii noviniek HAY.

Jste z Česka? Přejděte na Představujeme novinky od HAY

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť