Novinky pod taktovkou Northern

Novinky pod taktovkou Northern

16.03.
2020

Eliška Koukalová

Nórska značka Northern predstavila novinky z radov nábytku, svietidiel i doplnkov. Zaradila medzi ne konferenčné stolíky, drevená kresla alebo koberce, ktorých štruktúra je inšpirovaná prírodou a pohľadom z vtáčej perspektívy.

Deň odo dňa míňame veci okolo seba, bez toho aby sme sa nad ich vzhľadom pozastavovali. Keď to potom niekedy urobíme, môžeme byť milo prekvapení detailom, ktorého sme si u nášho obľúbeného kusu nábytku predtým nevšimli. Preto značka Northern vstupuje do nového roka s výzvou na zamyslenie a nachádzanie iného uhla pohľadu na už známe tvary.

"Nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Chcel som, aby sa nad tým ľudia pozastavili," - Per Olav Sølvberg.

Novo navrhnuté produkty tvorili dizajnéri značky Northern s pätnástimi rokmi skúseností. Za tú dobu pozorovali trendy aj ich vývoj. Na základe toho cíti potrebu vzdialiť sa umelým a dočasným materiálom a stavať na tých organických. Teda stavať na pevných základoch.

 

Konferenčné stolíky Mass table

Medzi zástupcov, ktorí stavia na pevných základoch, patrí napríklad nové konferenčné stolíky Mass. Odeté do mosadze alebo ocele v dvoch úpravách oživia svojím skoro sochárskym vzhľadom každý kút. Stolík tvoria dva kusy do seba zapadajúcich plechov. Aj cez svoj jednoliaty vzhľad je kúsok, ktorý podľa jeho tvorcov stiera hranice medzi praktickým nábytkom a súčasným umením, plne funkčný. Najmä vďaka otvorom po stranách, ktoré poskytujú priestor pre odkladanie každodenných predmetov. Jeho tvarovanie je tiež dôkazom, že nie každý kus nábytku musí byť nutne mohutný, aby plnil niekoľko funkcií.

Northern stolky Mass

Northern stolek Mass

 

Koberce Row 

Úhľadné rady obrábaných polí sa stali predlohou pre hladké línie mäkké vlny nové kolekcie kobercov Row. Pripomínajú tak krajinu z výšky, ktorá je inak vlastní len vtákom. Kreatívci zo Studia Terhedebrügge koberce v niekoľkých veľkostiach a tvaroch pretkali rozlične vedenými rovnobežnými čiarami a ryhami. Tejto štruktúre, ktorej jednotlivé vlákna remeselníci vyrezávajú ručne, dáva dobre vyniknúť monochromatický vzhľad. Tiež farby kobercov sa v súlade s prírodou drží zemitých tónov.

Northern koberce Row

Northern koberce Row

 

Kreslá Oaki Lounge Chair

Osobité a luxusom dýchajúce stoličky Oaki sa rozrástli o ďalšiu variantu – kreslá Oaki Lounge. Ich dizajn v sebe spája severskej know-how s japonským truhlárskym umením. Výsledkom je tak hladký a minimalistický vzhľad aj vo veľkorysých proporciách kresla. Pohodlná a napriek tomu jemná kreslá sa vyrába hneď v troch variantoch.

Northern křeslo Oaki Lounge

Northern křeslo Oaki Lounge

 

Nástenná lampa Balancer

Čisté architektonické línie spolu s praktickým polohovaním robia z lampy Balancer ideálnu voľbu do celej rady priestorov. Posúva sa zvisle pozdĺž lišty pre nastavenie uhla svetla a jej otáčavé tienidlo nasmeruje či naopak utlmí lúče podľa potreby. Rameno možno predlžovať a pohybovať s ním v ľubovoľnej výške.

Northern nástěnná lampa Balancer

 

Servírovacie stolíky Loud

Stolík Loud, prekladané ako hlasný, má rozhodne čo povedať k súčasnému štýlu servírovacích stolíkov vytvorených v škandinávskom štýle. Či už stoja v ústraní alebo v kúte, jeho expresívny vzhľad si pozornosť určite zaistí. Pripúta ju nielen výzorom, ale aj obsahom. Na dubových nohou s kolieskami spočíva priestranná skrinka, ktorá predstavuje miesto pre uloženie vášho obľúbeného drinku alebo servírovacieho riadu. Interiér stolíka ukrýva poličku pre sklenené riady. Tie proti vykĺznutiu ochráni kovové hrany. Variabilite využitia sa medze nekladú, Loud môže slúžiť aj ako nečakaný doplnok a úložný priestor do kúpeľne.

Northern Loud

Northern Loud

Northern Loud

 

Svietidlá Snowball

Lampy radu Snowball žiari portfóliom značky Northern od začiatku jej fungovania. Vďaka ich obľúbenosti sa dočkali nového spracovania, teda matné čierne a mosadzné podoby. Svojimi nadčasovými a geometricky presnými tvary vytvoria aj napriek nenápadné siluete ohnisko celej miestnosti. Dizajn lámp v sebe prelína moderné poňatie lámp Bauhaus spolu s prísadou futurizmu a kubizmu. 

Northern svítidla Snowball

Northern svítidla Snowball

Práve obdobie blížiaceho sa jari je dobou, kedy svoje dizajnové novinky predstavujú aj ďalšie značky. Sledujte našu sekciu noviniek, nech vám žiadne z nich neuniknú!

Jste z Česka? Přejděte na Novinky pod taktovkou Northern

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť