Letná inšpirácia: prenosné lampy

Letná inšpirácia: prenosné lampy

18.06.
2021

Dominika Švandová

Krásne i praktické. Prenosné lampy sa zaobídu bez zapojenia do elektriny, navyše sú vyrobené s dôrazom na ľahkosť alebo s praktickým prvkom na uchopenie, vďaka čomu nemusí nutne zostať na jednom mieste. Ich vlastnosti oceníte doma, kde je flexibilita osvetlenie mnohokrát kľúčové, v letných mesiacoch potom dotvorí pohodovú atmosféru večerov strávených vonku.

Carrie od Menu

Lampa Carrie síce vzišla z myšlienky vniesť hrejivú atmosféru do mrazivých večerov dlhých severských zím, jej svetlo tlmené tienidlom z mliečneho skla ale oceníte aj v lete, keď nájde svoje miesto na záhrade či terase. Dizajnéri zo štúdia Norm Architects vtlačili ľahké prenosné lampe svoj špecifický rukopis vyznačujúci sa premysleným minimalizmom.

Menu lampa Carrie

MENU lampa Carrie

 

Flowerpot od & Tradition

Zástupca v kompaktnom, prenosnom prevedení nájdete aj v ikonickej kolekcii Flowerpot od & Tradition. Hravý dizajn sa zrodil v rukách dizajnéra Vernera Pantona z túžby vytvárať predmety, ktoré nie sú iba funkčnými doplnkami domácnosti, ale vyvolavajú pocity. V tomto duchu sa nesie aj farebná paleta plná sýtych odtieňov. Aj vďaka nim sa svietidlá navrhnutá v roku 1968 stala jedným z nejikoničtějších kusov povojnového dánskeho dizajnu.

AndTradition lampa Flowerpot

AndTradition lampa Flowerpot

 

Setago od & Tradition

Španielsky výraz pre špongiu "seta" poukazuje na jej drobné rozmery a tvaroslovie, prípona "go" potom napovedá, že aj túto lampu môžete presúvať bez obmedzenia. Stolnú lampu Setago navrhol pre dánsku značku španielsky dizajnér Jaime Hayon. Jeho rukopis charakteristický hravosťou a originalitou sa odráža nielen v už spomínaných krivkách pripomínajúcich tvar huby, ale aj vo kombináciu farieb. Eleganciu celému dizajnu dodáva zlatý stmievač, ktorý umožňuje prispôsobiť intenzitu osvetlenia konkrétnym požiadavkám.

AndTradition lampa Setago

AndTradition lampa Setago

AndTradition lampa Setago

 

Lucca od & Tradition

Zlatistá žiara nočného mesta ukrytá v dizajnovom svietidle. Lampa Lucca bola inšpirovaná rovnomenným toskánskym mestom a jeho atmosférou, ktorú bezpochyby prenesie aj na vašu terasu. Jej batéria vydrží až 12 hodín, preto zaplaví svoje okolie hrejivým svetlom kedykoľvek a kdekoľvek. Vhod určite príde aj praktický háčik na zavesenie.

AndTradition lampa Lucca

AndTradition Lucca

 

PC od HAY

Pre použitie doma aj v exteriéri navrhol lampu PC Portable od HAY dizajnér Pierre Charpin. Drobnú lampu vytvoril z pevného plastu s matnou povrchovou úpravou, aby odolala poškriabaniu, vode i ďalším nástrahám okolitého prostredia. Zdroj svetla potom ukryl za polykarbonátový difuzér, ktorý svetlo jemne rozptyľuje. Rozhodnutie, či dáte prednosť nenápadným odtieňom čiernej, bielej a olivové, alebo naopak zvolíte prenikavá rôznofarebné prevedenia, je len na vás!

HAY PC Portable

HAY PC Portable

HAY PC Portable

Prenosné lampy síce vznikajú s cieľom vyzdvihnúť funkčné prvky každého kúsku, ani dizajn však nie je zabudnutý - práve naopak! Svojou krásou, nápaditosťou a precíznym spracovaním sa tak ľahko zaradí medzi ďalšie stolové lampy v severskom štýle.

Jste z Česka? Přejděte na Přenosné lampy
Shopping from the EU? Switch to Portable lamps

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť