Zamerané na deti: nová značka Flexa

Zamerané na deti: nová značka Flexa

29.09.
2021

Dominika Švandová

Ťažko by sme v interiéri svojho domova hľadali kúzelnejšie miesto, než je detská izba. Z útočiska plného hračiek rastie spolu s dieťaťom, aby mu ponúkla kulisu nielen pre hry, snívanie a vyvádzanie, ale aj plnenie školských povinností. Nemalú úlohu pritom zohráva nábytok, ktorý, ako ukazuje dánska značka Flexa, môže byť dizajnový, pestrý, odolný aj flexibilný.

Radosť deťom prináša už od roku 1972, teraz značka Flexa svojou rozmanitou ponukou detského nábytku, doplnkov a hračiek rozširuje portfólio DesignVille. Ešte než sa necháte pohltiť výberom kúskov pre tých najmenších, zoznámte sa bližšie s filozofiou a príbehom, ktoré za ich vznikom stojí.

Flexa Dots

Názov dánskej značky odkazuje k prvotnej myšlienke vytvárať dizajn, ktorý vďaka svojej flexibilite bude deti sprevádzať v priebehu celého dňa, rovnako ako v akomkoľvek veku. Portfólio preto stavia okolo troch kategórií – spánku, hry a učenia – tak, aby jednotlivé kúsky rástli spolu s deťmi.

Vychádza pritom ako z bohatého porozumenia detským potrebám, tak z tradície škandinávskeho dizajnu. Výsledkom je preto vysoko kvalitný nábytok dbajúci na bezpečnosť, funkčnosť i odolnosť. Nemenej dôležitú úlohu hrá estetika odrážajúca povestnú nadčasovosť severského štýlu aj detskú hravosť a kreativitu.

FLEXA Freja

Perfektným príkladom môže byť trebárs kolekcia Popsicle. Dizajnéri z renomovaného štúdia Herman Studio sa nechali inšpirovať nanukmi (anglicky popsicle) a decentný nábytok dozdobili oblými líniami a prvkami lakovanými v sýto pastelových odtieňoch ružovej, modrej a zelenej. Rovnako ako nanuk sa tak aj kolekcia Popsicle stáva symbolom radostného detstva.

FLEXA Popsicle

FLEXA Popsicle

FLEXA Popsicle

 

Do krajiny snov

Je stredobodom každej izby. Miestom, kde sa deti môžu v priebehu dňa hrať, v noci spokojne snívať. Reč je o detskej posteli, ktorú v portfóliu Flexa nájdete v pestrej škále prevedení od postieľky pre tých najmenších až po posteľ dvojposchodovú, ktorá sa stane spoločným útočiskom malých súrodencov. Minimalistickú klasiku hľadajte v kolekcii Classic, hravosť v rade Popsicle, posteľ s praktickým úložným priestorom ponúkne kolekcia Freja.

FLEXA Classic

FLEXA Freja

 

Na hračky a oblečenie

Dostatok úložného priestoru ocenia hlavne rodičia. Skrine, komody a police z ponuky dánskej značky ale iste nadchnú aj samotné deti. Ani v ich prípade totiž dizajnéri okrem požadovanej praktickosti nezabudli na potreby tých najmenších.

Flexa Popsicle

FLEXA Freja


Viac ako dizajnové doplnky

Žiadna detská izba by nebola kompletná bez hračiek. Tie z kolekcie Play sa postarajú o náplň každého dňa, či už zvíťazí hra na kuchára a kuchárky, práca s náradím, alebo návšteva obchodu. Zameriavajú sa pritom na rozvoj predstavivosti, jemnej motoriky i sociálnych schopností. Hračky sú vyrobené z dreva a odeté do farieb, vďaka ktorým dokonale ladia so zmieneným nábytkom.

FLEXA Play

FLEXA Play

FLEXA Play


Vytvorenie bezpečného a stimulujúceho prostredia pre vaše ratolesti bude ešte jednoduchšie s najnovším prírastkom do nášho portfólia. Začať môžete napríklad prehliadkou novej kategórie Pre deti, kde nájdete všetky detské dizajnérske výrobky prehľadne usporiadané.

Jste z Česka? Přejděte na Zaměřeno na děti: nová značka Flexa
Shopping from the EU? Switch to Flexa: designed for children

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť