Nový dizajn &Tradition v znamení pohodlia a sofistikovaných odtieňov

Nový dizajn &Tradition v znamení pohodlia a sofistikovaných odtieňov

01.02.
2024

Eliška Koukalová

Februárové novinky značky &Tradition sa nesú v duchu pohodlia a pokojných tónov, ktoré nechávajú vyznieť materiál aj prepracovanú siluetu každého kúsku. Poteší predovšetkým vyznávačov chrómu, milovníkov poriadnej dávky pohodlia i obdivovateľov štruktúry dreva. A samozrejme fanúšikov Vernera Pantona.

Allwood

Skulpturálne pôsobiaca stolička, ktorá zaujme a rozhodne dostojí svojmu menu – zoznámte sa s Allwood od Anderssen & Voll. Celodrevená stolička využíva tradičné remeselné techniky a reinterpretuje ich v modernom interiéri. Nórska dvojica dizajnérov stavia na úcte k prírode a kráse dreva, ktorá vďaka zaujímavým minimalistickým krivkám pekne vyniká. Stoličky sú stohovateľné, pre prípad použitia v komerčných priestoroch je možné objednať aj celodrevený vozíček. Navŕšené stoličky na ňom pôsobia tak pekne, že rozhodne nemusia stáť nikde v kúte.

AND_news_01

Halten

Čo do rozmerov nenápadný, vlastnosťami ale nedoceniteľný odkladací stolík Halten si určite zamilujete. Ako pre ľahkú manipuláciu, tak pre design precizovaný do detailu, aj krásnu súhru materiálov: ocele v kombinácii s mramorom alebo dymovým sklom. Ktoré bude vašim favoritom?

ATD_Retail_2024_Halten-SH9_2

Wire Stool

Medzi tohtoročnými novinkami objavíte aj poklad z portfólia Vernera Pantona, stoličku Wire. Dizajn tohto velikána je rozpoznateľný v každom ohľade – či už použitím nerezu, dôrazom na geometrickosť a opakujúcimi sa vzormi, alebo dôvtipom v podobe magnetu, ktorý bezpečne prichytáva čalúnený sedák na miesto. Stolička či odkladací stolík balancuje stabilnú, stohovateľnú konštrukciu vzdušností, vďaka ktorej sa bude dobre kombinovať v akokoľvek ladenom interiéri.

AND_news_02

Sett

Konferenčné stolíky majú moc pozdvihnúť, ozdobiť alebo kompletne premeniť priestor. Preto k návrhu taliansky dizajnér Luca Nichetto pristupoval s víziou klenotníka, ktorý zasadzuje drahý kameň do kovového rámu – v prípade stolíkov Sett len v oveľa väčšom meradle. Do štvorcového aj obdĺžnikového rámu nechal zasadiť dosky ušľachtilého mramoru alebo skla s podmanivou kresbou. Vďaka premyslenému ukotveniu pôsobí, ako by sa vznášali, ich krása preto vynikne na maximum.

ATD_Retail_2024_Cruise-AP12_Inland-AV22_Sett-LN12

Petra

Kreslo Little Petra, u nás familiárne zvané ovečka, je natoľko vyhľadávané, že sa dočkalo vyššie varianty pomenovanej jednoducho – Petra. Hoci je opierka chrbta vyššia a podobá sa tak viac klasickým ušiakom navodzujúcim pocit vlastného útočiska, výška sedu zostala zachovaná. Kreslo tak môžete pokojne pripojiť aj k podnožke, ktorú doma od Little Petra máte, sedí totiž k obom.

ATD_Retail_2024_Petra-VB3_Pouf-ATD1_Flowerpot-VP10_Wire-stool-VP11_Mnemonic-MNC4

Develius Mellow

Pokiaľ ste už nejakú chvíľu pokukovali po obľúbených modulárnych pohovkách Develius, mali by ste zbystriť. Medzi novinkami je totiž Develius Mellow, ešte pohodlnejšia a svojim spôsobom aj praktickejšia verzia. Ako už názov napovedá, variant Mellow disponuje ešte mäkším sedením, novinkou je tiež snímateľný poťah.

ATD_Retail_2024_Develius-EV1C_The-Moor-AP7_Sett-LN13_The-Moor-AP7_Tripod-HM8_Carafe-SC63_Momento-JH39

Novinky medzi svietidlami

Montera

Ďalší dielik do skladačky úspešnej spolupráce so španielskym dizajnérom Jaime Hayonom pri &Tradition asi nikoho neprekvapí, čo by možno mohlo je čisto španielsky charakter nového kúska. Lampa Montera vznikla ako pripomienka temperamentu, okázalosti a dedičstva tejto krajiny. Názov aj tvar pripomína klobúk matadora pri býčích zápasoch, napriek tomu ale lampa nevyčnieva z portfólia dánskej značky ani škandinávskej estetiky. A presne pre tieto kvality dizajnérovu tvorbu radi sledujeme.

AND_news_03

Flowerpot VP10

Ikonické lampy Vernera Pantona nejde nemilovať. Pokiaľ máte tiež pocit, že ich stále nemáte dostatok, určite sa radi dozviete o novom, drobnejšom prevedení. Závesná Flowerpot VP10 má priemer 16 centimetrov, čo je pre predstavu veľkosť prenosnej Flowerpot VP9. Jednotlivé lampy sa budú pekne vynímať napríklad nad nočným stolíkom, môžete ich ale tiež zoskupiť v honosne pôsobiacom lustri o desiatich alebo tridsaťjeden lampách. Tie sú zase ideálne pre predsiene, haly alebo komerčné priestory, kde geniálny návrh aj počet lámp vyznie v celej svojej kráse.

ATD_Retail_2024_Flowerpot-Chandelier-VP10

Určite vám nemusíme pripomínať, že všetky novinky nájdete v sekcii nových produktov s filtrom značky &Tradition. Pozrite si všetky varianty, z ktorých si môžete vybrať!

ATD_Retail_2024_Flowerpot-VP10_8

 

Jste z Česka? Přejděte na Nový design &Tradition ve znamení pohodlí a sofistikovaných odstínů
Shopping from the EU? Switch to The new &Tradition designs are full of comfort and sophisticated shades

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť