Pohodlie bez kompromisov: môj vysnívaný kútik

Pohodlie bez kompromisov: môj vysnívaný kútik

24.09.
2019

Dominika Švandová

Každý by mal mať "to" na svojom mieste. Kútik, kde si môžete ráno v pokoji vychutnať kávu a večer si oddýchnuť pri knihe po náročnom dni. A keďže takéto miesto oceníte o to viac, že za vašimi oknami vládne jesenné počasie, je najvyšší čas inšpirovať sa a vytvoriť si ho doma.

Hoci vysnívaný kútik každého z nás bude iný, jedno je jasné - nemalo by v ňom chýbať pohodlné kreslo. A v DesignVille ich máme celý rad. Vyberú si tak milovníci romantického štýlu a ikonických dizajnových kúskov.

Kútik pre romantikov

Kreslo Fri, ktoré pre značku Fritz Hansen navrhol dizajnér Jaime Hayón, je mimoriadne pohodlné kreslo, ktoré sa vďaka svojmu jemnému dizajnu a kovovej základni dokonale hodí do romantického interiéru. Kútik doplníte stolíkom Planner s mramorovou doskou, stolnou lampou Night Owl a praktickým pufom, ktorý slúži ako otoman alebo ďalšie sedenie.

Fri Fritz Hansen

Priateľský a útulný

Vytvorte si skutočne útulný kútik s kreslom Little Petra od spoločnosti &Tradition. Toto priateľské kreslo menších rozmerov vás pozýva na posedenie pri šálke horúceho čaju. Ak si vyberiete aj verziu z ovčej vlny, bude vás hriať. Aby ste si mali kam odložiť horúci nápoj, pridajte ku kreslu poličku Column a nezabudnite na osvetlenie. Siahnuť môžete napríklad po hravej lampe Flowerpot v závesnej alebo stolovej verzii.

Little Petra od AndTradition

Little Petra od AndTradition

Kútik pre nadšencov dizajnu

Každý znalec dizajnu ocení kúsok, ktorý patrí medzi najväčšie ikony dánskeho dizajnu: kreslo Egg od Arneho Jacobsena. Pre tú správnu atmosféru doplňte roh hrejivým plédom Rhythm z lamé vlny, svietnikmi Fritz Hansen a stojacou lampou Suspence alebo ďalšou ikonou, stojacou lampou Kaiser Idell.

Egg Fritz Hansen

Remeselná dokonalosť

Pri dizajnových ikonách ešte chvíľu zostaneme. Stolička Eames Lounge od spoločnosti Vitra je jednou z nich už viac ako 60 rokov. Rovnako ako v čase, keď ho manželia Eamesovci predstavili svetu, je aj dnes symbolom maximálneho pohodlia. Kreslo, ktoré svojím bezchybným spracovaním do posledného detailu poteší aj tých najnáročnejších, je možné zakúpiť spolu s podnožkou pre ešte väčšie pohodlie. Príležitostný stolík na odkladanie drobností a policový systém Planner na všetky vaše obľúbené knihy sú v rovnakom duchu.

Eames Lounge Chair

Hravé pohodlie

Vysoké operadlo a hravé krivky kresla Doze zaručujú pohodlie, zatiaľ čo kovová základňa pôsobí vzdušne. Túto sviežu inováciu od spoločnosti Muuto môžete doplniť lampou Strand, útulným kobercom Pebble alebo hrejivým prehozom Ample. Výsledkom bude moderný kútik, ktorý dokonale zapadne do domu v škandinávskom štýle.

Doze Muuto

Viete, ako bude vyzerať váš vysnívaný kútik?

Jste z Česka? Přejděte na Můj vysněný koutek
Shopping from the EU? Switch to My dream corner

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť