Nahliadnite do nášho zabývaného showroomu

Nahliadnite do nášho zabývaného showroomu

08.10.
2018

Kateřina Šmaková

O tom, že sme sa pred dvoma mesiacmi rozlúčili s priestormi na ulici Vodova a vydali sa v ústrety na ceste novému dobrodružstvu, sme vás už informovali. Od tej doby sa však mnohé zmenilo - nový showroom sme postupne zabývali a doladili dizajnovými kúskami popredných dizajnérskych značiek.

A aká je súčasná podoba showroomu? Prinášame nové fotografie... poďte s nami teda nahliadnuť do nášho útočiska, nášho domova, skrátka raja škandinávskeho dizajnu.

Spod pokrievky nového showroomu

Náš nový showroom sídli v priestoroch bývalej menzy v lokalite brnenského bohunického kampusu. Celý priestor prešiel kompletnou rekonštrukciou - pôvodný interiér bol totiž rozkúskovaný radom priečok a obsahoval neskutočných 27 dverí. Rozsiahla rekonštrukcia upravila nielen dispozičné riešenie. Celý priestor sa tak otvoril a teraz sa môže pochváliť rozlohou s veľkosťou 250 m2

Showroom reflektuje trend rámových presklených stien, a nielen vďaka drevenému obloženiu odráža nezameniteľnú škandinávsku atmosféru.

Nový Showroom DesignVille

V priestore vznikli veľmi príjemné zákutia, ktoré prezentujú dizajnové kúsky vybraných značiek prevažne škandinávske DNA.

Muuto - symbol hravosti a pestrých farieb

V Muuto kútiku dominuje pohovka a kreslo z kolekcie Outline od dizajnérskeho dua Anderssen & Voll. Okrem veľkorysého posedenia pozornosť upútajú klasické industriálné závesné svietidlá Unfold zo silikónovej gumy aj dizajnové bestsellery v podobe vešiakov The Dots. Tie okrem jedinečnho vizuálu zaujmú kladným vzťahom k životnému prostrediu, sú totiž tvarované tak, aby pri výrobe došlo k čo najmenšiemu plytvaniu materiálu.

Koutek Muuto na DesignVille

Showroom DesignVille

Tradične netradičný Normann Copenhagen

Kútik dánskej dizajnérskej značky, ktorá sa nebojí porušovať konvencie a tradičné materiály spracovávať trochu netradičnými spôsobmi, stále čaká na svoju dominantu - pohovku Sum.

Hoci kútik v súčasnosti nedisponuje všetkými "triumfmi", vašu pozornosť rozhodne upúta. Pýši sa menšími dekoračnými kúskami v podobe sošiek drevených vtáčikov Shorebird či ručne navrhnutých figúrok Normies, ale aj väčšími kusmi nábytku, ako je kreslo Era Lounge alebo lampa Bell v tvare robustného zvona.

Koutek Normann Copenhagen na DesignVille

Shorebird na DesignVille

Křeslo Era na DesignVille

Menu na vlne striedmosti

Kútik značky Menu je ladený prevažne v duchu elegancie a striedmosti v podobe zemitých tónov. Dominujú vázy Échasse evokujúce (vďaka dymovému spracovaniu skla) pocit tajomna či luster Franklin, ktorý bol inšpirovaný New Yorkom v období 30. rokoch minulého storočia.

Menu koutek na DesignVille

Menu koutek na DesignVille detail

Vitra kútik plný dizajnových ikon

Vo Vitra kútiku sa môžete uvelebiť do kresla Eames Lounge Chair - ikony svetového formátu, ktoré zdobia rady interiérov, ale aj svetových múzeí už viac ako 60 rokov. Eames Lounge Chair ale nie je jediným lákadlom, ba naopak! Celodrátěná Wire Chair, vtáčik Eames House Bird, slon Eames Elephant, stolička Panton Chair z jedného kusu plastu a ďalšie skvosty švajčiarskej značky sú nepostrádateľnou súčasťou nášho Vitra kútiku.

Súčasťou je tiež policový systém String rovnomennej švédskej značky String, ktorý ako väčšina ikonických diel značky Vitra, uzrel svetlo sveta v 50. rokoch dvadsiateho storočia. Toto spojenie tak bolo úplne intuitívne, logické a správne. Inu, posúďte sami.

Vitra koutek na DesignVille

Eames Lounge Chair na DesignVille

Eames House Bird a Policový systém String na DesignVille

Ďalšie zákutia showroomu

V našom škandinávskom kráľovstve nájdete okrem oddelených kútikov, ktoré zachovávajú osobitý ráz vyššie uvedených značiek, tiež výrobky pochádzajúce z dielní, ako je NorthernHAY&TraditionIittalaStelton či Ferm Living alebo napríklad Tom Dixon.

Showroom DesignVille

Showroom DesignVille

Náš nový showroom nájdete v lokalite brnenského bohunického kampusu na adrese Netroufalky 5.

Tak neváhajte a príďte nasať škandinávsku atmosféru!

Jste z Česka? Přejděte na Nahlédněte do našeho zabydleného showroomu

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť