Dizajnové presadzovanie: tie najkrajšie kvetináče a hrantíky

Dizajnové presadzovanie: tie najkrajšie kvetináče a hrantíky

06.04.
2020

Dominika Švandová

Jar klope na dvere a to znamená jediné - vaše rastliny si po zime zaslúži trochu starostlivosti. Či už ide o všetkými milované izbové rastliny alebo rastliny na balkón či terasu, na DesignVille pre nich určite nájdete ten správny oblek v podobe kvetináče, obalu na neho alebo dizajnového truhlíka.

Domáca džungle

Pestovanie izbových rastlín nie je len trend. Je to predovšetkým jednoduchý spôsob, ako do svojho interiéru vniesť život. A kto vie, možno sa starostlivosť o najrôznejšie rastliny stane aj vaším koníčkom. Nech už sa však radíte medzi vášnivých pestovateľov alebo neskúsených začiatočníkov, okrem pravidelného zalievanie by ste mali rastlinkám dopriať tiež vhodné zázemie, v ktorom budú môcť spokojne rásť. Milovníkov designu určite poteší, že môžu zo širokej škály kvetináčov a truhlíkov vybrať ten, ktorý nielen bude vyhovovať danej rastline, ale zároveň sa stane štýlovým doplnkom interiéru.

Plant Box Ferm Living

Plant Box sa rýchlo stal jedným z popredných produktov značky Ferm Living. A nie divu. Kolekcia, ktorá sa neustále rozrastá o nové prevedenie, zahŕňa celý rad najrôznejších truhlíkov z lakovanej ocele, ktoré nájdu využitie v každom domácom zákutí.

Plant Box Ferm Living

Väčšie hrantíky sa predávajú s jednoduchým kovovým podstavcom, vďaka ktorému skvele fungujú aj ako odkladacie police pre každodenné drobnosti alebo pre rozdelenie väčšieho priestoru. Medzi tie novšie sa radí guľaté prevedenie a širšie hrantíky s nižšou podnožou, pre drobnejšie kvietky alebo na bylinky sú zase ako stvorené závesné hrantíky Wall Box.

Plant Box Ferm Living

Plant Box Ferm Living

Plant Box Ferm Living

Wall Box Ferm Living

Jedinečnosť v podobe kontrastné kombinácie elegantnej čiernej podnože a mohutných keramických kvetináčov ponúka rada  Botanique. V kolekcii dánskej značky Bolia nájdete kvetináče pre rastliny všetkých veľkostí. Pre tých, ktoré sa ešte len začínajú rozrastať sú tu tie s priemerom 15 cm, pre izbové rastliny, ktoré vám naopak pomaly prerastajú cez hlavu, vyberte Botanique s priemerom 50 cm.

Botanique Bolia

Botanique Bolia

Vonkajšia oáza

Radi by ste, aby sa zazelenala tiež vaše terasa alebo balkón a ani v tomto prípade nechcete ustupovať z požiadaviek na dizajn a praktickosť? Aj pre tieto prípady nájdete v našej ponuke celú radu štýlových doplnkov.

Vyrobené z pozinkovanej ocele so špeciálnou úpravou, sú kvetináče a hrantíky z kolekcie Bau od Ferm Living správnou voľbou aj tam, kde musí čeliť nepriaznivým vonkajším podmienkam. Vzhľad kvetináčov je inšpirovaný líniami a industriálnym štýlom výtvarnej školy Bauhaus. Dizajnéri z Herman Studio však nezabudli ani na praktické prvky ako je nízky podstavec, drobné dierky pre odtekanie vody alebo šikovné háčiky na zavesenie truhlíkov. 

Bau Ferm Living

Bau Ferm Living

Bau Ferm Living

Netradičný dizajn kvetináče Hourglass od Ferm Living akoby pripomínal presýpacie hodiny. Medzi jeho prednosti nepatrí len to, že ho môžete použiť z oboch strán, ale aj odolný materiál s povrchovou úpravou, vďaka ktorému môžu kvetináče zdobiť váš interiér aj vonkajšie priestory.

Hourglass Ferm Living

Hourglass Ferm Living

Tak už sa tešíte, až zaboríte ruky do hliny a vrhnete sa do presádzania? Ak váhate, kam potom rastlinku najlepšie umiestniť, poradíme vám v našom článku 7 izbových rastlín do 7 miestností v byte.

Jste z Česka? Přejděte na Designové přesazování: ty nejhezčí květináče a truhlíky

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť