Ako si vybrať pohovku?

Ako si vybrať pohovku?

05.10.
2021

Eliška Koukalová, Dominika Švandová

Pohovka nie je len ústredným bodom priestoru, ale vytvára miesto spolupatričnosti a pohodlia. V priemyselných komerčných priestoroch môže prekvapiť svojou útulnosťou bez narušenia štýlu, v obývacích izbách môže ešte viac umocniť atmosféru domova.

Výber správnej pohovky sa vám oplatí každý deň. Najprv je však dobré zodpovedať si niekoľko základných otázok. Napríklad, v ktorých miestnostiach bude pohovka umiestnená alebo ako často a ako dlho sa bude používať?

Muuto In Situ

Muuto In Situ

Modulárna, rohová, rozkladacia pohovka alebo zostava s ležadlom? Dôležité je určiť veľkosť pohovky spolu s jej požadovanými vlastnosťami a konfiguráciou. Tieto odpovede vám pomôžu nielen zúžiť výber, ale aj dotiahnuť sedenie k dokonalosti. Nezabudnite myslieť na umiestnenie pohovky, ak bude vyčnievať do priestoru, nie je na škodu vybrať si kúsky bez operadiel pre ľahký prístup z viacerých strán.

Bolia Cosima

AndTradition Develius

Polstrovanie a štýl

Výber čalúnenia a dizajnu pohovky idú ruka v ruke s objasnením funkcie a umiestnenia. Rozhodnete sa pre sýtu a výraznú farbu, jeden z tlmenejších odtieňov alebo nezameniteľný vzhľad kože? Zatiaľ čo vlnené čalúnenie vyžaruje teplo a útulnosť vďaka pevnej a odolnej tkanine, koža na druhej strane získava časom výraznejší výraz a jedinečnú patinu. Preto môžete zohľadniť aj celkový dojem, ktorý farby a materiál spolu vytvoria.

AndTradition Develius

Bolia Jerome

Štýlovo by mala pohovka čo najviac zodpovedať vášmu vkusu a zároveň ladiť so zvyškom miestnosti. Iným dojmom bude pôsobiť pohovka s upokojujúcimi oblými tvarmi, iným zasa pohovka na kovovom podstavci s prísnejšími sochárskymi líniami.

Ferm Living Rico

Zástupcom druhej kategórie je napríklad obľúbená kolekcia značky Muuto s názvom Outline, na ktorú teraz platí 20 % zľava. Napriek nadčasovému a elegantnému dizajnu prekvapujú kúsky z tejto kolekcie veľkorysými pohodlnými sedadlami, ktoré tvoria zaujímavý kontrast k obdĺžnikovým líniám.

Muuto Outline

Muuto Outline

K výberu tej perfektné pohovky pre vaše potreby poslúži tiež šikovné filtre v kategórii Sedacie súpravy. Akonáhle objavíte tú vyhovujúce, nezabudnite ani na sekciu s názvom Poufy a otomany.

Jste z Česka? Přejděte na Jak vybrat pohovku?
Shopping from the EU? Switch to How to choose a sofa?

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť