Nová kolekcia LED retro žiaroviek WattNott

Nová kolekcia LED retro žiaroviek WattNott

09.01.
2017

Lucie Čačalová

Britská značka Plumen uviedla koncom minulého roka na trh novú kolekciu retro LED žiaroviek WattNott, ktorá nás dokonale nadchla a v celej jej paráde vám ju teraz chceme predstaviť. Zatiaľ môžeme s istotou povedať jedno - pozvite si domov Wandu, Wilbura alebo Winnie a rozhodne budete nadšení tiež.

Zoznámte sa: Wanda, Wilbur, Winnie a k nim ešte Willis, jej sestra Whirly Willis a veľký brat Whirly Wyatt. To je celá rodinka WattNott, kolekcia žiaroviek z dielne značky Plumen s retro vzhľadom, ale úsporným srdcom.

Vyladený design, úsporná LED technológia

Pôvodné edisonky sú v srdciach mnohých dizajnových fanúšikov nenahraditeľné, ale povedzme si to na rovinu: technologický vývoj im do kariet nehrá. Vyzerajú síce perfektne, ale vedia plytvať energiou. Plumen preto vytvoril radu WattNott tak, aby sa na oko nič nezmenilo, ale zároveň aby žiarovky splnili požiadavky 21. storočia.

Šesť žiaroviek vás preto dostane dokonale vyladenými tvarmi, ktoré až na pár drobností ako by edisonkám z oka vypadli. Pod povrchom sa ale namiesto klasického vlákna skrýva energeticky úsporná LED technológia. Poďte počítať s nami: klasické vlákno vydrží svietiť asi 1 000 hodín, čo je odhadom jeden rok. Oproti tomu žiarovka WattNott má životnosť 25 000 hodín, teda 25 rokov. Štvrť storočia, to už je poriadna doba, nemyslíte?

Môžete namietať, že LED technológia jednoducho nemá ten správny retro šmrnc, ako klasické žiarovky. Aj na to ale odborníci z Plumen pri vývoji WattNott mysleli, a tak dlho skúmali edisonku, až dokonale napodobnili všetky jej vlastnosti. Variant s tradičným čírym sklom (clear), ktorú nájdete na DesignVille, perfektne imituje teplé svetlo. Kto hľadá svetlo podobné svitu sviečky, môže siahnuť po variante gold sa zlatisto zafarbeným sklom. Ako sa sluší a patrí na rok 2017, obe verzie sú stmievateľné.

Hravo zapadnú všade

Či už si obľúbite Wilbura alebo Winnie, môžete si byť istí jedným - odhalené dekoratívne žiarovky ako sú tieto, zapadnú všade. Kombinovať ich môžete s moderným svietidlom E27 od Muuto, elegantnými Mega Bulb od & Tradition alebo variabilnými svietidlami Collect od Ferm Living.

Kto fandí industriálnejšej kombinácii, môže siahnuť po kábloch Danlamp alebo napríklad betónových svietidlách Concrete od Jakuba Velínského. Ostatne, fantázii sa medze nekladú, preto neváhajte vyberať a kombinovať.

WattNott vezme za srdce

Tak to by sme mali - štýlový retro dizajn, úsporná technológia, jednoducho čerešnička na torte každého interiéru. Plumen to ale nepokazil ani vo finiši a priviedol WattNott k rozpustilej dokonalosti pomocou niekoľkých detailov, ktoré z celej kolekcie robia srdcovú záležitosť.

Srdce vám totiž zaplesá už pri pohľade na hravú krabičku a poskočí pri zistení, že koniec žiarovky je namočený v jemnej tyrkysovej farbe, pretože... prečo vlastne nie? Nehovoriac o kráske Whirly Willis, ktorá je k divokému búšeniu srdca predurčená vláknom stočeným do tvaru práve tohto životne dôležitého orgánu.

Tak čo myslíte, nebude štart nového roka tou ideálnou chvíľou pre začiatok novej, žiarovkové lásky?

Jste z Česka? Přejděte na Nová kolekce LED retro žárovek WattNott

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť