Tapety BorasTapeter a ECO novo na DesignVille

Tapety BorasTapeter a ECO novo na DesignVille

02.05.
2017

Lucie Čačalová

Tapety na stenu od švédskych značiek BorasTapeter a Engblad & Co (predtým ECO Wallpaper) patrí medzi tradičné škandinávske značky a preto sme radi, že sme ich teraz zaradili najnovšie aj do sortimentu DesignVille. Nechajte sa teraz spolu s nami unášať na úžasných vzoroch nádherných tapiet oboch značiek!

Milovníci škandinávskeho dizajnu vedia, že tapety BoråsTapeter a Engblad&Co patria ku stáliciam na severskom (ale i celosvetovom) dizajnovom nebi. Preto nás teší, že vám túto štýlovú chuťovku môžeme teraz aj my riadne predstaviť - tešiť sa totiž môžete na nádherné vzory, veľakrát z pera svetových velikánov dizajnu, aj kvalitné prevedenie, ktoré zo sortimentu oboch značiek robí "must-have" pri výbere tapiet.

Ikonické tapety Borås a ECO Tapeter

Ešte predtým než sa pustíte do predstáv, akou tapetou oživíte chodbu, poďte sa zoznámiť s tradíciou oboch značiek. História značky BoråsTapeter siaha až do roku 1905, kedy ju založil Waldemar Andren s jediným cieľom: vytvárať tapety, ktoré by mohli zdobiť domov každého. V sortimente tejto značky nájdete okrem mnoho iných tiež ikonické motívy, ktoré navrhol velikán dánskeho dizajnu Arne Jacobsen.

eco_simplicity_sma_bild_455

Aj Engblad & Co sa môže chváliť desiatkami rokov skúseností a tradície - súčasná podoba firmy vzišla zo spojenia niekoľkých tapetárskych firiem, ktorých korene siahajú do polovice 19. storočia. Terajšia podoba značky sa vyprofilovala v 60. rokoch a možno ju poznáte pod predchádzajúcim menom ECO Wallpaper, ktoré reflektuje aj blízky vzťah značky k ekologickému prístupu k spracovaniu tapiet.

Za desiatky rokov svojej existencie sa z oboch značiek stali nielen jedny z najznámejších švédskych firiem, ale tiež predných predajcovia tapiet v severských krajinách aj na celom svete. Či už vás teda viac zaujme skôr tradičný dizajn tapiet BoråsTapeter či modernejšie poňatie Engblad & Co, vždy sa vám do rúk dostane tapeta maximálnej kvality, ekologického spracovania a nadčasového motívu. A práve niektoré z týchto ikonických motívov vám teraz predstavíme bližšie!

Kolekcia tapiet Scandinavian Designers

V kolekcii Scandinavian Designers BoråsTapeter vzdáva hold práci velikánov dizajnu, predovšetkým teda návrhom Arne Jacobsena, ktorého geometrické motívy Trapez, Ypsilon, Vertigo, Arne či kvetinový námet Bladranker sú v mnohých farebných kombináciách zvečnené na kvalitných tapetách.

Borastapeter_Scandinavian_Designers_05

Mimo to tu nájdete aj populárny motív Berså navrhnutý ilustrátorom Stig Lindberg či minimalistické geometrické dekory Ratio a Prisma Svena Markeliuse.

Kolekcia tapiet Wonderland

Pomocou kolekcie Wonderland, ktorú navrhla dizajnérka Hanna Werning, vás BoråsTapeter razom prenesie do imaginatívneho sveta plného fantaskních motívov a výrazných farieb. Hoci vás možno Hoppmosse, Stjärnflor, Mårdgömma, Vildtuta či Koralläng zaskočí svojou farebnosťou, nebojte sa s nimi vytapetovať treba jednu stenu v izbe - dodáte mu šmrnc a štýl.

Kolekcia tapiet CKR

Za skratkou CKR hľadajte architektonické štúdio Claesson Koivisto Rune, ktoré v kolekcii CKR prenieslo populárne grafické a geometrické motívy na tapety Engblad & Co. Nájdete tu teraz už ikonický motív Suit inšpirovaný látkou obleku, tapety s optickým klamom Blur či motívy Blocks, ktoré nabádajú na kombinovanie a vytváranie originálnych nástenných hier.

Tapety s prírodnými motívmi

Obe značky hľadajú inšpiráciu v prírode - či už to sú horizonty švédskej prírody, kvetinové motívy či reliéf dreva, všetky vyzerajú na tapetách skvele! Svojho favorita vyberajte napríklad v kolekcii Simplicity či Nature.

Detské tapety na stenu

V sortimente oboch značiek nájdete aj nádherné tapety, ktoré sa perfektne hodia do detskej izby - pri zariaďovaní izbičky siahnite napríklad po tapetách z kolekcie Lilleby či úžasnom historickom motíve Gårda. Fantázii sa však medze nekladú a vhodnú tapetu do detského kráľovstva ľahko nájdete naprieč sortimentom značiek. Výhodou všetkých tapiet oboch značiek je, že sú umývateľné, čo zvlášť v detskej izbe určite oceníte.

Čiernobiele tapety

Neutrálna čierna a biela sú nadčasové, čo dokazuje nielen kolekcie Black & White, ale aj jednotlivé tapety v ponuke oboch značiek. Ak fandíte minimalizmu, tieto tapety sú to pravé!

Zoznam bohatého sortimentu tu samozrejme nekončí, preto najlepšie urobíte, keď sa na prehliadku do sveta BoråsTapeter a Engblad & Co vydáte sami. Nepochybujeme, že čoskoro začnete, rovnako ako my, snívať o oživení izby práve pomocou niektorej z týchto nádherných tapiet a práve preto sme si pre vás pripravili návod Ako spočítať množstvo tapiet, ktorý, ako dúfame, vám maximálne pomôže pred nákupom tapiet.

A ak hľadáte inšpiráciu, neváhajte navštíviť náš Pinterest, kde nájdete veľa štýlových interiérov.

Jste z Česka? Přejděte na Tapety BorasTapeter a ECO nově na DesignVille

5% zľava pre vás!

Newsletter

Odoberajte náš newsletter a získajte 5% zľavu.

Odoberať newsletter

Zavrieť